Booking.com

"Kararsızlıktaki karar" ne işe yarar?

“Ya düşlerinin peşine düşmeyi seçersin, ya da olanları kabullenmeyi. “İyiki”lerinle güçlenir, “keşke”lerinle tükenirsin! Karar senin” – Charles Bukowski
 
Hayat koşturmacası içinde hiç kararsız kaldınız mı?
Hiç “hangi yöne gitsem acaba?” diye düşündüğünüz oldu mu?
Her türlü ihtimale bakıp da hiç bir karar veremediğiniz oldu mu?
Karar veremediğiniz için kendinizi paralizeolmuş ve mutsuz hissettiğiniz oldu mu?Pişman oldunuz mu?
Nehrin diğer tarafındaki ışığı görüp de nehri geçmeye cesaret edemediğiniz hiç oldu mu? Ya da nehri bile görmeden daha iyi bir yol olduğunu hisseden iç sesinizi mantığınız kullanarak bastırdığınız ve kalbinizin sesini kıstığınız?
Bunları yaşamadım diyen yoktur elbet. Varsa da ya büyük bir yaşam üstadıdır, velidir, nebidir ya da kendini bilmeyecek derecede kendine yalan söyleyen bir kişidir.
Tanrı suretinde yaratıldığımız Eski Ahit’te ve daha da öncesinde Sümerlilerin tabletlerinde yazar. Ancak insan olmak demek etten ve kemikten bir beden içinde baştan aşağı duygularla donanmış olmak demek. Ve hayat tiyatrosundaki zıtlıkların dansının ortasında, duygularımızın bir o yöne bir bu yöne aklımızı çekiştirmesi, aklımızın özgürlüğüne ket vurması bizleri içimizdeki o Tanrısal potansiyele bırakın ulaşmamızı çoğu insan için o potansiyeli, o özü fark etmesini engeller.
Hayatımızın her anı  bir seçimdir. Kalbimizin çalışması, sindirim sistemimizin çalışması gibi bilinçaltımız tarafından idare edilen fonksiyonlardan bahsetmiyorum. Bilincimiz ile, verileni kullanabildiğimiz derecede hür olan özgür irademizi le günlük yaşam içinde yaptığımız seçimlerden bahsediyorum.
Seçim olmazsa eylem olmaz, hareket olmaz. Ancak seçim yapmayı genelde en az 2 veya daha fazla ihtimal arasından birini seçmek ve ilerlemek olarak görmeyelim. Kararsızlık da bir karardır ve belki de en kötü karardır. Zira en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.
Çünkü, kararsızlık bir kaos varsa o kaosun düzenleyici sistemlerle çözüme kavuşturulmasını engeller...
Çünkü,  kararsızlık güzel giden bir şeyin devam etmesini bile engeller...
Çünkü, kararsızlık korku nehrinin ötesinde yatan ışıklı vadiye nehri yüzerek geçmemizi engeller....
Çünkü, kararsızlık bizi hayallerimizden alıkoyar...
Kararsızlıktaki karar ne kötüdür; çünkü eyleme dönmemiş hayaller pişmanlıktan başka bir şey getirmiyor.Kararsızlıktaki karar kararsızlığı seçmektir. Karanlığı seçmektir.
Ne geçmiş, ne de gelecek; sadece ama sadece ŞİMDİ var karar vermek ve daha iyiye doğru harekete geçmek için. Bu da önce zihinsel bir karar ve sonra da fiziksel bir eylem ile oluyor.
İŞTE bu yüzden sevgili dostlar...
İşte bu yüzden hiçbir şeyin sizi kararsızlığa itmesine ve kararsız kalmanıza izin vermesine seyirci kalmayın. Kötü bile olsa bir karar verin ve yola girin. Yanlış bir karar bile verseniz düzeltilir. Her zaman daha iyi bir yol vardır. Yeter ki suç ve kabahat içeren bir şey yapmayın; günahsız, kabahatsiz olun, adap, edep, ahlak ile davranın.
Yanlış kararlarımız olmasa bugün olduğumuz kişi olamazdık. Onlar olmasa öğrenemezdik. Tekamüledemezdik. İnsan hayatta gelişmek, tekamül etmek için var. Her şey insanın tekamülü için ona kaderi planı gereği yaşatılan tiyatro sahneleri. Bu bile bir seçim aslında.
Bugün spor, müzik gibi alanlarda imrenerek seyredilen birçok başarılı insan uzun yıllar süren çalışmalar ve pratiklerin sonucu bugün oradalar. Bazı çalışmalar bir işte ustalaşmak için 10.000 saat gerekli diyor. Mantıklı geliyor kulağa.
Evet. Kararsızlıktaki kararın karanlık yanını tanıyorsunuz. ŞİMDİ aklınızın özgürlüğünü ele alıp kararsız kaldığınız durumlarda derin bir nefes alıp, Chi, Prana, Ki, evrensel enerji, Kuantum enerji alanı, kara madde enerjisi vs ne derseniz deyin içinize çekmek ve Allah’tan size yardımcı olmasını dileyerek rahatlayın. Karın nefesi ile bunu yapın ve birkaç saniye içinizde tutun ve sonra içinizdeki kararsızlığın verdiğiniz nefesle evrene uçup gittiğini imgeleyin. Ve sonra da kararınızı verin. Kararsız mı kaldınız; inanın iç sesininiz size doğru yolu gösterecektir, yeter ki egonuzun sesi olan içsel kritiğinizin sesi onu gölgelemesin...
Aşkla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder