Booking.com

10 Altın İyi Yaşama Sırrı!

Kesinlikle well aging! Çünkü ne yaparsak yapalım yaşımızı geri döndürmek çok mümkün değil. Genç görünmek, ince kalmak, iyi bir postür ve silüete sahip olmak günümüzde pek çok medikal estetik ve estetik yöntemleriyle mümkün olsa da gerçekten sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için çok genç yaşlardan itibaren genel sağlığa iyi bakarak hem iyi yaşamayı garantilemek hem de yaşlılık yıllarına yatırım yapmak lazım.
Cinsellik te kaliteli bir yaşamın çok önemli bir parçası. Cinsel sorun yaşayan kişilerde hayat kalitesinin düştüğü biliniyor. Üstelik bu durum partnerleri de etkiliyor. Buna ek olarak cinsel sağlığın genel sağlığın önemli bir barometresi olduğu pek çok çalışma ile gösterildi. Cinselliği etkileyen her şey kalbi, beyni ve tüm diğer sistemleri de etkiliyor. Cinsel sağlığa olumsuz etki edecek risklerin ortaya çıkarılıp, varsa cinsel sorunların tedavi edilmesi genel sağlığı da olumlu etkiliyor. Biz işte bu noktadan yola çıktık. Kaliteli yaşam bir tutkudur sloganıyla hem cinsellik ve ilişkilere hem de genel sağlığa sağlık katmayı amaçlıyoruz. Sonsuza kadar cinsel gücün mümkün olduğunu savunuyoruz.
10-altin-iyi-yasam_220
Hayat tarzı mı genetik mi?
Her ikisi de. Ancak genetik faktörler kalp-damar hastalıkları, kanser, inme, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi pek çok sağlık sorununa zemin oluştursa da gençlik yıllarından beri edindiğiniz yanlış yaşam tarzı alışkanlıkları bu problemlerin oluşmasını kolaylaştırır. Sağlıksız bir beslenme planı, hareketsiz bir yaşam, uyku problemleri, aşırı stres sağlığınızı zannettiğinizden daha fazla etkiler. Mesela University of Cambridge'de 40-79 yaşları arasında 20,000 kadın ve erkek üzerinde yapılan bir araştırma doğru yaşam alışkanlıklarının sağlık için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu çalışmaya göre sigara içmemek, düzenli egzersiz yapmak, ılımlı miktarda alkol almak ve her gün 5 porsiyon sebze ile meyve yemek yaşam sürenize tam 14 yıl ekliyor. Yani sadece dört sağlıklı seçim ile ömrünüzü uzatabiliyorsunuz.
İyi yaşama sırları var mı?
Amerika'da senetaryen yani 100 yaşını geçenler üzerinde yapılan bir araştırma da uzun yaşamak için sadece fiziksel sağlığınızın değil, sosyal ve duygusal bağlarınızın da kuvvetli olması gerektiğini ortaya koydu. Aşağıdaki 10 tüyo kaliteli bir hayat yolculuğunda ilk adımlarınız olabilir.Unutmayın: Yaşlanmak kaçınılmaz olsa da güzel yaşlanmak mümkündür.
1. Arkadaş ve ailenizle yakın ve samimi ilişkiler içinde olun.
2. Zihninizi sürekli aktif tutun, yeni bir şeyler öğrenmeye devam edin.
3. Bol bol gülün, espri anlayışınızı geliştirin.
4. İnançlarınıza ve ruhaniyetinize sıkı sıkı tutunun.
5. Yeni bir güne heyecanla başlamaktan hiç vazgeçmeyin.
6. Hareket etmeye, aktivitesi bol bir yaşam süremeye gayret edin.
7. Özgür olduğunuz ve kimseye bağımlı olarak yaşamadığınız hissine sahip çıkın.
8. Doğru bir beslenme planı uygulayın.
9. Haberleri, güncel olayları takip edin.
10. Yeni arkadaşlıklar kurun, dostlar edinin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder