Booking.com

Mutlu insanların diğerlerinden farkı nedir?

Mutlu insanların göze çarpan en önemli özelliklerinden birisi de etraflarına sürekli pozitif enerji yaymalarıdır. Mutsuz olanlarda ise bu durum tam tersidir. Mutsuzluk kişide psikolojik çöküntü yaratır ve bu da,  çevresine negatif enerji yaymasına sebep olur . Peki mutlu insanların diğerlerinden farklı olarak yaptıkları şeyler nelerdir?
Mutlu insanların farklı yaptığı 10 şey 
“Mutluluk, hayatın bir yerinde var olan ve bulunmayı bekleyen bir duygu değildir; onu elde etmek için çaba sarf etmeniz gerekir.” 
Dalai Lama
Mutluluk nedir sorusu sorulduğunda bir çok insanın aklına şans, para, başarı gibi şeyler gelir. Peki, mutluluğun kaynağı aslında nerede gizli hiç düşündünüz mü? Sınırsız para, şans ve başarı tek başına mutlu olmanız için yeterli mi?
Uplifers olarak “Mutluluk nedir?” sorusu üzerine biraz düşündük ve mutlu insanları farklı kılan 10 şeyi sizler için derledik.
İşte mutlu insanların farklı yaptığı 10 şey;
1. Hayatı dengeli yaşarlar
Mutlu insanların ortak özelliklerinin en başında, sahip oldukları şeylerle yetinmeleri ve endişe, stres gibi duygular yaratabilecek durumlar üzerine zaman harcamamaları yer alır. Mutsuz insanlar ise bunun tam tersi bir hayat tarzını benimsemişlerdir; sahip olmadıkları şeyler üzerine gereksiz yere düşünür ve çok zaman harcarlar.  Mutlu insanlar hayatlarını dengeli yaşarlar ve aile, arkadaşlar, kariyer, sağlık, din gibi kendileri için önemli olan konular dışında pek fazla şeye kafa yormazlar.
2.  Çevrelerindeki insanlara önem verirler
Mutlu insanlar karşılarındaki insanlara saygı duyarlar. Çevrelerindeki insanların duyguları ve düşünceleri konusunda her zaman hassastırlar. Çoğu zaman da bu davranışlarının karşılığını saygı duydukları insanlardan alırlar.
3. Küçük şeyleri kafalarına takmazlar
Mutlu insanları mutsuz insanlardan ayıran belki de en önemli özellik “boşvermek”tir. Bazen ne kadar iyi bir insan olursanız olun kötü durumlarla karşılaşabilirsiniz. Mutlu insanlar bu durumun farkında olan ve tatsız durumların hayatlarının akışına engel olmasına izin vermeyen insanlardır. Mutsuz insanlar ise bu tarz durumlarla karşılaştıklarında genellikle üzüntü, suçluluk, sinirlenme gibi duygularla kendilerini hırpalarlar.
4. Yaptıkları her şeyin sorumluluğunu kendi üstlerine alırlar
Mutlu insanlar mükemmel insanlar değillerdir ve kendileri de bunun farkındadırlar. Başarısızlıklarına bahaneler bulmak yerine kabullenmeyi seçerler. Hatalarından dersler çıkarıp, bu dersleri kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde kullanırlar. Mutsuz insanlar ise yaptıkları hataları genellikle başkalarına yıkmaya ve bahaneler üretmeye yatkındırlar.
5. Çevrelerinde mutlu insanlar barındırırlar
Mutlu insanların önemli bir özelliği de sürekli kendileri gibi insanlarla zaman geçirmeleridir. Mutsuz insanlar ise genellikle negatif enerjilerini etraflarındaki insanlara da yansıttıkları için sürekli mutsuz ve gergin ortamlarda bulunmak zorunda kalırlar. Bu nedenle kendinizi üzgün, mutsuz ve çaresiz hissettiğiniz durumlarda sizi mutlu edebileceğine inandığınız arkadaşlarınızı ya da aile üyelerini aramanız, size pozitif enerji olarak geri yansıyabilir.
6. Kendilerine ve çevrelerindeki insanlara karşı dürüsttürler
Mutlu insanlar genelde güven ve dürüstlük gibi değerlere sahiptirler. Karşılarındaki insanda olumsuz bir imaj yaratabileceklerini bile bile doğruları söylemekten asla vazgeçmezler ve size objektif geri dönüşlerde bulunurlar. Ayrıca, kendileri için yapılan dürüst ve açık eleştirileri de saygı ve hoşgörüyle karşılarlar.
7.  Mutlu olduklarını belli ederler
Bu, mutlu ve mutsuz insanları ayırt etmede kullandığımız en basit ancak en emin olduğumuz özelliklerden biridir. Çok mutlu olduğunu bildiğiniz bir arkadaşınızı düşünün. Kafanızda beliren resim büyük bir ihtimalle gülen, kahkaha atan ve mutlu olduğu her hareketinden belli olan bir portre. Diğer taraftan, mutsuz olan insanlara baktığımızda karşımıza çıkan tablo; genelde ciddi, özgüveni düşük ve gülmeyen yüzlerdir.
8. Tutkuludurlar
Mutlu insanların bir diğer ortak özelliği de hayatı tutkulu yaşamaları ve bu tutkularını hep yükseklerde tutmak için çabalamalarıdır. Mutlu insanlar genelde aradıkları şeyleri hayatlarının bir yerinde ya da bir döneminde bulan ve daima sevdikleri şeyleri yaparak zaman geçiren bireylerdir.
9. Engellerden fırsatlar yaratırlar
Mutlu insanlar genelde hayatın onlara sunduğu zorlukları kabul eden ve bu zorlukları kendilerini geliştirmek için fırsata çeviren insanlardır. Olumsuzluklardan olumlu durumlar yaratırlar ve her zaman bardağın dolu tarafına odaklanırlar. Kendi kontrolleri dışında gelişen olaylara takılıp kalmak yerine, problem yaratan durumlara yaratıcı çözümler bulmakla uğraşırlar.
10.  Anı yaşarlar
Mutsuz insanlar geçmişlerine takılı kalıp gelecek hakkındaki endişeleriyle zaman harcarken, mutlu insanlar içinde bulundukları anın tadını çıkarmakla meşguldürler. İçinde bulundukları anın değerini bilirler ve o anı mümkün olabildiğince kendi mutlulukları doğrultusunda dolu dolu yaşamaya çalışırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder