Booking.com

Mutluluğu aramak mı, mutsuzluktan kaçmak mı?

Yapılan hatalar veya ortaya çıkan problemler dolayısıyla Zaman zaman mutsuzluğun sizi esir aldığını düşünüyor olabilirsiniz. Sizi mutsuz eden şey ne ise, gerek kendinizi gerekse başkalarını suçlamak gibi bir yanılgıya düşebilirsiniz. “Mutsuzluk” ile “suçlamak” genelde peş peşe gelirler. Mutluluğu aramak yerine mutsuzluğun üzerine gidersiniz üstünüzdeki negatif tutum daha da yoğunlaşır. Ondan uzak durun. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
Mutsuzluktan Arınma Vakti
Mutsuzluktan uzak durmak için mutsuzluğu yaşamanıza sebep olan şeyi incelemelisiniz. Yaşadığınız sorun kontrol edilebilir mi? Kontrol edilemez mi?
Eğer kontrol edilemez ise, sizin yapabileceğiniz bir şey yok ise, mutsuzluğun sizi sadece daha fazla strese ve negatifliğe iteceğini bilin. Kendinize “neden böyle oldu?” diye sormaktan vazgeçin. Sonuç ile yüzleşin ve yeni bir sayfa açmanın vakti geldiğini anlayın. Aynı hatayı tekrar yapmamak için çalışacağınıza dair kendinize söz verin.
Eğer kontrol edebiliyorsanız ne yapmanız gerekiyor ise plan yapın ve uygulamaya başlayın fakat burada dikkat edeceğiniz şey yaptığınız işin sizi strese sokmasına izin vermemektir. Panik olmayın, yanlışı plansız olarak düzeltmeye çalışmak daha büyük yanlışlara dönüşebilir. Dikkat edilecek nokta Plan yapmak. Plan yapmaya vaktinizin hiç olmadığı anlarda bile zaman ayırın.
Plan yapın ve ardından harekete geçin.
Bazen en ufak bir problem bile sizi tamamen ele geçirebilir. Hayatınızı alt üst edercesine sizi mutsuzluğa sürükleyebilir. Bunun en büyük sebebi etrafınızdan aldığınız yoğun negatifliktir. Etrafınızda sizi kötü hissettirecek o kadar fazla olumsuz durum oluşur ki en ufak bir problemde dahi tüm aldığınız negatiflik dışa yansır ve mutsuzluk hissine kapılırsınız.
Problemler ve sizi mutsuz eden sorunlarla ilgili olumsuzluğunuzu azaltmak için,
Negatiflerden kaçın.
Negatiflik yayan, sizi kötü hissettiren şeylerden uzak durun. Bu haberler olabilir, gazeteler olabilir, iş arkadaşlarınız olabilir. Size negatiflik yayan şeylerden kaçının.
Bir hobi edinin
Mümkünse her gün, yoksa haftada bir iki gününüzde sevdiğiniz bir şeyleri yaparak zamanınızı değerlendirin. Sevdiğiniz bir hobiye sahip olmak motivasyonunuzu arttırır ve daha rahat hissetmenizi sağlar. Olaylara daha pozitif bakmanıza yardımcı olur.
Mükemmellik üzebilir
Mükemmel olmaya çalışın, mükemmelliği kovalayın ama asla her şeyin mükemmel olmasını beklemeyin. Hatalar olabilir bunları bilin ve yüzleşmeye hazırlıklı olun
Kısacası kötü hissettiğiniz şeylerden uzaklaşın, sizi rahatlatacak ve size mutluluk verecek şeylere yaklaşın. Ve hata yapılabileceğinizi unutmayın. Hataya değil onu düzeltmeye veya aşmaya odaklanın.
Herkese mutlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder