Booking.com

Su İçmeyi Kolaylaştıracak Öneriler!



Eğer sizde benim gibi gün içinde su içmek aklının ucundan geçmeyenlerdenseniz bu yazıya göz atın..
Ben çareyi şişeyi gözümün önünden ayırmamakta buldum.. Buna rağmen günde içtiğim bardak sayısı ikiyi geçmez!
Olsun bu da başarı benim için:)
Yanında 7/24 şişesiyle dolaşanları görürsünüz. Siz neden onlardan biri olmayasınız? Sevdiğiniz, hoş bir şişe alın kendinize. Dışarı çıktığınızda mutlaka çantanızda bulundurun onu. Böylece dışarıdayken su bulamadığınız, satın almak için bir yerden bir yere gitmeye üşendiğiniz bahanelerini bırakmak zorunda olursunuz.
Şişede ya da sürahide bulunan buzlu suyunuzun içine yarım limon sıkmaya ne dersiniz? Böylelikle suyunuza hem tat hem de C vitamini katmış ve içeceğinizi alkalize etmiş olursunuz. Alkali beslenme, hem cildiniz hem de genel vücut sağlığınız için önemli.
Küçük bir hatırlatma Suda limonun tadını sevmiyorsanız sürahinin içine salatalık ya da taze nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.
Suya buz koyma yöntemini deneyin. Soğuk su şok etkisi yaratarak, sizi adeta uyandırır. Hem sürekli minik yudumlar halinde suyu içmenize yardım eder.
Su içmeyi kendiniz için bir oyuna ve eğlenceye çevirmeye ne dersiniz? Paketler halinde renkli pipetler satılıyor. Onlardan alıp su içerken bardağınıza pipet koyabilirsiniz.
Sabah kalktığınızda çay ya da kahveden önce su içmeyi alışkanlık haline getirin. Akşam yatarken başucunuza bir büyük bardak dolusu su koymak işinizi kolaylaştırabilir. Böylece gözünüzü açar açmaz ilk işiniz yanı başınızdaki suyu içmek olur.
Telefonunuz size su içmeniz gerektiğini hatırlatsın. Gün içinde birkaç kez çalması için alarmınızı kurun, her alarm çaldığında suya sarılın.
Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder