Booking.com

Su


Su ile ilgili birçok şey biliyoruz, duyuyoruz, öğreniyoruz..
Su vücudumuzdaki organ, doku ve eklemlerin en önemli ve temel bileşenidir. Vücudumuzdaki her organın varlığı suya bağlıdır. Vücudumuzun %75'i sudan meydana gelmiştir. Beynin %85'i, kanın %90'ı, kasların %75'i, böbreklerin %82'si ve kemiklerin %22'si sudur. Vücudumuzdaki organlar ve salgı bezleri eğer iyi ve temiz su ile beslenmezse sonunda görevlerini yapamaz hale gelirler.
Yetişkin bir insan her gün terleme, idrar ve soluk yoluyla yaklaşık 2,5 litre su kaybeder. Günde vücut ağırlığınıza göre ortalama 2 litre su içmemiz gerektiği söyleniyor
Su hayatımızın neden bu kadar önemli bir parçası ?
Peki suyun hafızası olduğunu biliyor muyuz?

Hafızası olan suyu içmeden önce biraz onunla konuşarak suyun bize şifa vermesini sağlayabiliriz... 
Ona;
“Seni seviyorum”
“Sana teşekkür ederim”
“Sen lezzetli bir susun”
“Sen şifa kaynağısın”
“Sen sağlıksın” gibi sözcüklerle seslenin.

Burada kendi cümlelerinizi kullanmanız çok önemli. 
Bugün ofisimize gelen bir telefon ve ardındaki danışanımız “Doğru kelimeleri nasıl seçeceğim?” diye sordu. Cevap çok net “Benim ve bütünün hayrına olan kelimeleri duymaya niyet ediyorum” gibi NİYET ETMEK. İçsel rehberliğimiz bunun için daima hizmettedir.

Lütfen arzu ettiklerinizi olumlu kaynaklı sözcükler ile içtiğiniz suya seslendirin. Böylelikle içimizdeki su da şifalanıyor ve vücudunuz buna göre size cevap veriyor. Üstelik güzelliklerle kodladığınız suyunuzun tadı muhteşem oluyor. Tadının güzelleştiğini, yumuşadığını, hafiflediğini deneyimleyeceksiniz.



Haydi deneyin. Elinize bir bardak su alın ve bir yudum alarak tadına bakın, sonra da onunla güzel güzel konuşun. Yaklaşık 1-2 dakika bu alanı oluşturduktan sonra suyunuzun tadına bir daha bakın. Farkı hissediyor, tadıyor olacaksınız.

Lütfen sevdiklerinizle paylaşın



Aşkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder