Booking.com

Özel ve Farklı Hissetmek

Kendinizi sıradan hissettiğiniz, hiçbir yeteneğe sahip olmadığınızı düşündüğünüz oluyor mu?

Soru :  Merhaba bir keresinde hepimizin özel ve farklı olduğunu, dünyanın bu farklılığa ihtiyacı olduğunu duymuştum. Bu söz çok hoşuma gitmişti ama ben kendimi çoğu zaman özel hissetmiyorum. Dünyanın faydalanabileceği özel bir yeteneğim olduğunu da düşünmüyorum. Ben özel olduğumu nasıl hissedebilirim? Bu özelliklerimi nasıl fark edebilirim? Teşekkürler,

Çevap : Merhaba, bu soru için çok teşekkürler. Bugüne kadar, özünde özel ve farklı yetenekleri olmayan kimseyle tanışmadığımı sana söyleyerek sorunu cevaplamaya başlayabilirim :)

Bana göre bu dünyadaki herkes birbirinden farklı özelliklere ve yeteneklere sahip. Ama hiçbir yeteneği olmadığını ve dünyada hiçbir fark yaratamayacağını düşünen pek çok insanla tanıştım.

Özel ve farklı olduğumuzu hissedebilmemiz için, çok zeki veya çok ender rastlanan bir yeteneğe sahip olmamıza gerek yok.

Sadece hangi alanlarda daha güçlü olduğumuza bakmamız, ne kadar özel olduğumuzu hissetmemiz için yeterli olacaktır.

Peki güçlü yanlarımızın neler olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Bence bu yanlarımızı fark edebilmenin en iyi yolu, kendimizi hangi alanlarda daha rahat, özgüvenli ve başarılı hissettiğimize bakmak olacaktır.

Hayatımızın her alanında kullanabildiğimiz bu güçlü yanlar sayesinde aslında pek çok başarı elde etmişizdir ama bunun farkında bile olmayabiliriz. Bu özelliklerin bir ayrıcalık olduğunun farkına bile varamayabiliriz.

 Ne zaman güçlü yanlarını yaşamlarında ön planda tutmaya başlarsan, hayatındaki başarının da arttığını deneyimliyor olacaksın.

Herkes her konuda yetenekli olmak zorunda değil. Zayıf olduğumuz yanlara çok fazla odaklandığımızda, güçlü olduğumuz yanların değerini unutmaya başlayabiliyoruz.

Değerli ve özel olduğumuzu hissetmenin ilk adımlarından birisidir güçlü yanlarımızı ortaya çıkarabilmek.

Mesela, insan ilişkileri konusunda güçlü olan biri, bu alanda bir iş yaptığında ya da yaptığı işlerde bu özelliklerini ön planda tuttuğunda, çok daha rahat ve başarılı olacaktır. Ancak bu alanda güçlü olduğunu fark edemezse, bu konudaki yeteneklerinin avantajını hiç kullanamayabilir.

Güçlü yanlarımızı fark ettiğimizde, mümkün olduğunca bu özellikleri ön planda tutmalı ve geliştirmeliyiz. Ancak bu şekilde hayatımızın genelinde bir fark yaratabilir ve özel hissedebiliriz.

Ben, en güçlü özelliğimin çözüm odaklı yaşamak olduğunu düşünürüm. Bu özelliğimi işimde, çevremde ve özel hayatımda ön planda tuttuğumda oldukça başarılı olduğumu ve fark yaratabildiğimi görüyorum.

Sen de herkes gibi farklı güçlü yanların olduğunu kabul edebilir ve bu güçlü yanların neler olduğunu keşfedebilmek için hayatının geneline bakarak kendini inceleyebilirsin. Hangi alanlarda kendini daha rahat, özgüvenli, başarılı ve farklı hissediyorsun?

Güçlü yanlarını keşfettiğinde ve onları hayatının genelinde ön planda tutmaya başladığında, dünyada da bir fark yaratmaya başlayabilirsin.


- Alıntı - 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder