Booking.com

Mutlu Olmak İçin Hemen Bugün Vazgeçmeniz Gereken 13 Şey

Mutluluk doğuştan gelen bir olgu değil. Yaşantımızda yaptıklarımız ve yapmadıklarımızın bir sonucu olarak başımıza gelen bir duygu durumu. Mutsuz olmak son derece kolayken mutlu olmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Eğer mutlu olmak için ne yapacağınızı bilmiyorsanız sizi mutsuz eden şeylerden kurtularak işe başlayabilirsiniz.

1. Size iyi gelmeyen insanlarla takılmak

Sizi zehirleyen, mutsuz eden, sürekli eleştiren, kınayan, yoran insanlardan kurtulun. Hayatınızda sizi mutlu eden insanlara daha çok yer açın.

2. Hedefe odaklanıp çalışmanın keyfini çıkarmamak

Varmak istediğiniz noktayı gözünüzde çok büyütüp, oraya giden yolda türlü sıkıntılar çekmek yerine, yolun keyfini çıkarmaya çalışın. Yoksa ömür geçmez.

3. Parayı araç olarak değil amaç olarak görmek

En büyük hatalarımızdan biri, para bizi mutlu etmek için bir araç olmalıyken, hayatımızın amacı haline getiriyoruz. Sonra da istediğimiz kadar olmayınca mutsuzluklardan mutsuzluk beğen.

4. Sahip olduklarınızı unutup tamamıyla sahip olmak istediklerinize odaklanmak

Belki de en büyük eksikliğimiz. Elimizdekilerin kıymetini asla bilmemek.

5. Kendinizi sürekli başkaları ile kıyaslamak

Facebook profili benimkinden daha iyi diye bir insan kıskanılır mı? Nereden mutsuzluk devşireceğimizi şaşırıyoruz. Kendiniz olmaktan mutlu olmasını öğrenin.

6. Kin tutmak

Farkında olmadan sizi yiyip bitiren kötü huy. Derhal içinizde bu zehri tutmayı bırakın. Tüm kinlerinizden arının.

7. Gelecek planlarınız konusunda endişelenmek

Sürekli gelecek kaygısı ile yaşamak nereye kadar sürdürülebilir ki? Yolculuğunuzun tadını çıkarmaya bakın.

8. Kendinizi acımasızca eleştirmek

Sizi kendiniz kadar acımasız, zalimce eleştiren başka biri yok! Biraz hoşgörü gösterin kendinize, insan olduğunuzu hatırlayın ara sıra.

9. Sürekli stres altında yaşamak

Tamam iş hayatı, ev hayatı, politika, yaşamın kendisi stresli ama bunu idare etmesini öğrenin. Sürekli stres altında kalsa çelik dayanmaz, kendinize bunu yapmayın.

10. Kimseyi kırmamaya çalışmak

Belki kimseyi kırmıyor, herkes tarafından seviliyorsunuz ama içiniz çürüyor farkına varın! Gereksiz kibarlıktan, hayır diyememekten kurtulun. Hayatınızı sizin istekleriniz, düşünceleriniz, çıkarlarınız yönetsin.

11. Her şeyi tek başına halletmeye çalışmak

İnsan yalnız bir varlık değil, buna uygun değil. Bırakın size yardım etsinler, insanlarla konuşun, paylaşın, yardım isteyin, girmek isteyenleri hayatınıza buyur edin.

12. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlamak

Bu kadar detaya gömülmek, atacağınız her adımı bilme kaygısı sizi tüketiyor. Biraz sürprizlere de açık olmak gerek.

13. Sürekli hayatınızdan yakınmak

Bir tek sizin hayatınız kötü, hepimiz on numara hayat yaşıyoruz… Çocuk gibi davranmayı bırakın ve dizginleri elinize alıp bozuk yerleri onarın, eksikleri tamamlayın ve yakınmayı bırakın artık!

Size mutsuz olmak için mazeretmi lazım!? 



Bir de en önemlisi mutsuz olma ihtiyacınızdan vazgeçmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder