Booking.com

Tanrı İle Sohbet 1



Kendi hakkındaki En Yüksek Düşünceden başla. Bu düşünceyi her gün yaşadığında ne olacağını hayal et. Ne düşündüğünü, ne yaptığını ve ne söylediğini hayal et ve başkalarının söylediklerine ve yaptıklarına nasıl tepki verdiğini hayal et.
Bu hayallerle, şimdiki düşüncelerin, yaptıkların ve söylediklerin arasındaki farkı görebiliyor musun?
...
Nerede olduğunla nerede olmak istediğin arasındaki farkı gördüğün için değişmeye başla! Bilinçlice düşüncelerini, sözlerini ve aksiyonlarını en yüksek düşüncene uyacak şekilde değiştirmeye başla! Bu olağanüstü zihinsel efor gerektirecek. An be an her düşünce, söz ve davranışını gözlemlemeyi gerektirecek. Sürekli bilinçli seçimler yapmanı gerektirecek. Tüm bu süreç bilince doğru yoğun bir şekilde yönlenmektir. Bu büyük mücadeleyi göze alırsan farkına vardığın ilk şey, yaşamının yarısını bilinçsiz yaşamış olduğun olacaktır. Bir başka deyişle, düşüncelerini, sözlerini ve davranışlarını nasıl seçtiğinin, sonuçlarını deneyimlemeden bilinç boyutunda farkında olmaman demek.
...
Bu bilinçsiz yaşamayı durdurmaya çağrıdır. Zamanın başlangıcından bu yana ruhunun sana yaptığı çağrı doğrultusunda mücadeledir.
...
Ta ki senin ikinci doğan haline gelene dek. Gözlemlemek gerçekten senin ikinci doğandır.



"Tüm insan davranışları en derin boyutta iki duygudan biriyle motive edilir: Korku ya da sevgi. Gerçekte yalnızca iki duygu vardır. Ruhun dili iki sözcükten ibarettir. Bu duygular evrenin ve dünyanızın ortaya çıkışında yarattığım polaritenin iki zıt ucudur.

Bunlar iki referans noktasıdır. Alfa ve Onega Sisteminin sizin deyişinizle 'izafi' olmasını sağlar. Bu iki nokta olmaksızın, hiçbir düşünce varolamazdı.

Her insan düşüncesi, her insan davranışı ya sevgiden ya korkudan kaynaklanır. Tüm diğer düşünce ve duygular bu iki temel duygunun değişik versiyonlarıdır. Aynı referans noktalarının değişik şekillerle ifade bulmasıdır. Bunun üzerinde derin düşündüğünüzde, doğru olduğunu göreceksiniz. İşte Tohum Düşünce dediğim şey bu. Ya sevgi düşüncesi ya korku düşüncesi. Bu düşünceden biri düşüncenin arkasındaki düşüncenin ARKASINDA olan düşüncedir. İlk düşünce. İlk temel güç. İnsan deneyim motorunu harekete geçiren ilk ham enerji."


"Her türlü seçiminiz ya sevgi ya korku düşüncesinden kaynaklanıyor.

Korku; daraltan, kapayan, içe hapseden, kaçan, gizleyen, biriktirerek yığan, zarar veren enerjidir.
Sevgi; genişleten, açan, yayılan, kalan, açık olan, paylaşan, iyileştiren enerjidir.

Korku, bedenleri giysilerle sararak gizler, Sevgi çıplak olmaya izin verir; Korku sahip olduklarına sımsıkı yapışır, Sevgi sahip olduklarını paylaşır; Korku zorba yakınlık ister, Sevgi sevecen yakınlık; Korku sımsıkı sarar, bırakmak istemez, Sevgi özgür bırakır, Korku kurutur, Sevgi yumuşatır; Korku saldırır, Sevgi bağrına basar. Her insan düşüncesi, sözü, davranışı bu duygulardan birinden kaynaklanır. Bu konuda başka bir seçiminiz yok çünkü seçeceğiniz başka bir şey yok. Ama bu iki duygudan hangisini seçeceğiniz konusunda özgürsünüz."


"Tanrı, sevginin varolduğunu -ve kendisini saf sevgi olarak- bilmek için tam zıddının da varolması gerektiğini biliyordu. Böylece Tanrı büyük polariteyi yarattı. Sevginin mutlak zıddına -sevginin olmadığı her şeye- şimdi korku deniliyor. Korkunun varolduğu anda, sevgi deneyimlenecek bir şey olarak varolabilir."


Tanrı İle Sohbet 1 - Neale Donald Walsch



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder