Booking.com

ZİHİNSEL PERHİZ



Konsantrasyon yeteneğimizin geliştirilmesinde uygulanan ileri tekniklerden biridir. Bu metodun iki yararı vardır. Birincisi, konsantrasyon gücümüzün gelişmesine imkan sağlar. İkincisi ise, düşüncelerimizi bilinçli bir kontrolden geçirebilme imkanı sağlar. Bu çalışma sayesinde yıkıcı düşünce ve duygularınızla ilgili davranış biçimlerinizden kurtulabilirsiniz.
Perhiz süresince her ne olursa olsun zihnen hiç bir negatif duyguya yer vermemeye çalışacaksınız. Çalışmanın temeli bu prensibe dayanır.
Zihinsel Perhiz Çalışması 4 aşamadan oluşur : Aşama Başlangıç safhası , çalışma öncesinde yapmanız gerekenlerle ilgilidir. Kendinizi zihinsel olarak bu çalışmaya hazırlamanız elde edeceğiniz başarı oranını etkileyecektir. Uygulamaya geçmeden önce 1 hafta boyunca kendinizi gözlemleyin. Negatif duygu ve düşüncelerinize ne kadar hakim olup olmadığınızı öğrenin.
2. Aşama
4 hafta boyunca her haftanın sadece bir günü bu uygulamayı yapmalısınız.
3. Aşama
4 haftanın ardından , Tam bir hafta boyunca haftanın her günü bu uygulamayı yapacaksınız.
Zihinsel Perhiz Çalışmasının 9 temel prensibi vardır.
1) Uygulama boyunca verimsiz düşünce ve duygulara hayatınızda yer vermeyi red edin.Negatif hiçbir kelimeyi kullanmamaya özen gösterin.
2) Kendinizi olumsuz bir duyguya odaklanmış durumda yakalarsanız ki olacaktır ; derhal uygulamada olduğunuzu hatırlayın.Unutmayın bu dünyada şuurluluğa dair önemli bir adım atıyorsunuz.
3) Her sabah uyandığınızda kendinize güç verecek telkinlerde bulunun.
4) Herhangi bir zorlukla karşılaştığınızda soruna değil çözüme odaklanın.
5) Hayatta hiç bir zaman vaktinizin % 10’undan fazlasını bir soruna harcamayın. Vaktinizin en az % 90’ını o sorunun çözümüne harcayın.Hele ki küçük şeyleri hiç dert etmeyin.
6) Olayların hem içinde hem de dışında yaşayın… Yani zaman zaman , kendinizi ve olayları dışardan seyredin… Olayla olay olmayın.
7) Uygulayacağınız bu çalışma sayesinde yaşamınızdaki otomatik gidişe ”dur” diyebileceksiniz.
8) Başarı ve başarısızlıklarınızı not etmeyi unutmayın. Böylece hangi olayların sizi etkilediğini anlayabilirsiniz.
9) Bu çalışmayı bitirdikten sonra en az 2 hafta ara vermeniz gerekir.Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.Bu iki haftalık ara özellikle bu tür çalışmalara yeni başlayan insanların kendilerini fazla zorlamamaları için tavsiye edilir.

* Alıntı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder