Booking.com

Hayal panosunu nasıl yapabilirsiniz?

Hayal panosunu nasıl yapabilirsiniz?



  • Öncelikle sakin ve yalnız olduğunuz bir gün tercih edin. {En iyi zamanlar hafta sonu veya akşam saatleri olabilir} Ve hayatınızda ne gibi değişikler yapmak istediğinizi hayal edin. Aklınıza gelenleri bir kağıda not almaya başlayın {Sade ve düzenli bir ev, size ilham veren şeyler, hayatınızda değiştirmek istedikleriniz, hayalinizdeki meslek, kazanmak istediğiniz üniversite vb..}
  • Sonra beyaz büyük bir karton kağıt ya da görsellerdeki gibi mantar bir panoyu önünüze koyun ve gazetelerden, dergilerden size o hayallerinizi hatırlatacak görselleri kesip panonuza yapıştırmaya başlayın. 
  • Görsellerin muhteşem ve kusursuz olmasından ziyade size ilham vermesi ve hayallerinizle ilgili duyguları, enerjinizi harekete geçiriyor olması daha önemli. 
  • Sizi motive eden cümleleri hayal panonuza eklemeyi unutmayın!
  • Panonuzu bir günde bitirmeniz gerekmiyor. Acele etmeyin. Zamanla bazı değişiklikler, eklemeler, çıkarmalar yapabilirsiniz.  
HAYAL PANOSU ile ilgili görsel sonucu
Hayal panosunun işe yaraması için bazı küçük ip uçları var.



  • Bir kere panonun sizin sürekli görebileceğiniz bir yerde olması önemli. Giysi dolabı kapağının içine ya da uyandığınızda ilk göreceğiniz yere asabilirsiniz. 
  • Dilerseniz panonuzu bilgisayarda da hazırlayabilir ve masa üstü resmi olarak ayarlayabilirsiniz {bu durumda başkalarının görme ihtimali var} Ya da gizli kalmasından yanaysanız bir dosya halinda masa üstüne yerleştirip gün içinde sürekli açıp bakabilirsiniz.
  • Panonuza bakarak her gün oradakilere sahip olduğunuzu hayal etmek Çekim Yasası'nı harekete geçirmek için çok önemli. Sanki o huzurlu, bahçeli evde yaşıyorsunuz, çok istediğiniz o ülkeye seyahat ediyorsunuz ve inanılmaz keyiflisiniz... O anlara sahip olduğunuzda hissedeceklerinizi sanki gerçekleşmiş gibi düşünün. Bunu çok içten şekilde ve inanarak yapın! Çünkü zihin çoğu zaman gerçek ve hayal arasında farkı anlayamaz. Biz neye kendimizi inandırırsak o gerçektir. {"Korktuğum başıma geldi" lafı aslında tam buraya uygun. Çoğu zaman bir şeyi o kadar çok düşünürüz ki olmasını istemediğimiz halde sanki olmuş gibi zihnimizde canlandırır, o anı defalarca yaşarız. Sonuçta istemediğimiz bir şey, korkularımız gerçeğe dönüşür ve bunun böyle olacağını hissetmiştim deriz. Halbuki Çekim Yasası ile o olayı kendimize çeken biziz. Madem korkulan, istenmeyen durumları kendimize çekebiliyoruz. Bu durumu lehimize çevirip hayal ettiğimiz güzellikleri de kendimize pekala çekebiliriz.}
  • Hayal panonuzdakilerin hemen gerçekleşmiyor olması sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Bu bir süreç. Her gün olumlama yapmaya, panonuzdakileri yaşamaya devam edin ve lütfen 10 gün deneyip olmadı diye bırakmayın.
Bizler birer mıktanıs gibiyiz. Düşünceleri, olayları, insanları, zihnimizde tuttuğumuz görüntüleri kendimize çekeriz. Ama tüm bunlar sadece inanarak yaparsak gerçekleşir. "Çekim Yasası" her gün pek çok insan için işlemeye devam ediyor. Sırf bu yüzden hayal panosu fikri bence denemeye değer. 

İnsan neyi çok düşünürse başına gelir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder