Booking.com

ANDA KALMAK

Yaptığınız iş her ne ise, severek yaptığınız, stressiz olduğunuz sürece her zaman yaratıcı olursunuz ve keyif alırsınız. Bu da anda kalmak demektir.
Anda kalmak aslında şu; Sahip olduğumuz tek şey aslında zaman değil, sahip olduğumuz tek şey şu an! Anda kalmak çok güzel bir şey, evet buradaysam şu an, buranın keyfini çıkarıyorum.
İnsanlar kendilerini programlamadıklarında, geçmişte ya da gelecekte takılı kalıyorlar. Evrenin bildiği tek gerçek ‘’şu an’’da yaşamaktır. Şu an ki durumunuzdan mutluysanız gelecekte de mutlu olursunuz. Bu yüzden geçmişinizi sevgiyle affedin ve anda yaşamaya başlayın. Bir elimizde geçmişinizde rahatsız olduğumuz bir şey var diyelim ve diğer elimizde de şimdiki anımız var. Şimdiki anımızda geçmişi yaşarsak, yaşadığımız şu anı iptal ederiz. Olumsuz düşüncelerle şu anımızı kaybediyoruz. Bizim geleceğimiz de adım adım olumsuza doğru ilerliyor. Geçmişteki olumsuzlukları evrenin çöplüğüne gönderip, şu anki durumumuza odaklanmalıyız. “Şu an”da kendimizi mutlu etmeye başlarsak mutlu bir gelecek oluştururuz. Mutluluğumuzu şartlara bağlamamalıyız (zengin olursam mutlu olacağım gibi).
Maalesef insanlarımızın çoğu “Al-Ver” ilişkisini bilmemektedir. İki durumun da dengeli bir şekilde olması önemlidir. Örneğin; Bir araba alıyoruz diyelim. Arabanın taksitleri bittiğinde, mutlu olacağımızı zannediyoruz. Sadece zannediyoruz, çünkü arabanın taksitlerini öderken zorlanacağız ve arabamızın taksiti bittiğinde araba eskimiş olacak.. Geleceğe şartlı mutluluk enerjisi göndererek şu anı iptal etmeyin. Araba aldıysanız ödemelerini sevgiyle yapın ve arabanın keyfini sürün. Bırakın gelecekle evren ilgilensin. Siz sadece çalışın ve kazanımlarınızın keyfini yaşayın.
HER ZAMAN YARATICI OLURSUNUZ
Yaptığınız iş her ne ise, severek, stressiz olduğunuz sürece her zaman yaratıcı olursunuz ve keyif alırsınız. Bu da anda kalmak demektir. Eğer işinizden mutlu olur keyif alırsanız asla yorulmazsınız. Ama işinizi severek yapmasanız, kendi enerjinizi verdiğiniz için mutsuz ve yorgun olursunuz. Bu yüzden kendinizi evrenin enerjisine açmalısınız.
Bizler ne yazık ki nefes almayı bilmiyoruz. İlk nefesimizi hatırlamıyoruz. Son nefesimizi de hatırlamayacağız. Fakat şuan aldığımız nefesin bilincinde olabiliriz. Nefesinizle dost olun. Çünkü anda kalmanıza yardımcı olacaktır. Doğru nefes için burundan nefes alıyor ve burundan nefes veriyoruz. Nefesi göğsümüzden değil karnımızdan alıyoruz. Ortalama dört saniye nefes alıp dört saniye nefes veriyoruz. Doğru nefes alan kişi sinirlenmez ve rahat olur.
Bu dünyaya gelirken, anne karnına düştüğümüz andan itibaren annemizin yaşadığı bütün korkuları, bütün sıkıntıları, bebek bir şekilde yaşamaya başlıyor. Bebeğin DNA’larına annenin parasızlık korkusu varsa geçiyor, annenin çaresizlik korkusu varsa geçiyor. Babanın korkuları varsa çocuğa geçiyor…
SAHİP OLDUĞUMUZ TEK ŞEY ŞU AN!
Anda kalmak aslında şu; Sahip olduğumuz tek şey aslında zaman değil, sahip olduğumuz tek şey şu an! Benim amacım size ayna olmak, ve yaşadığım mütevazi hayatta bir damla da olsa size aynalık yapmak. Anda kalmak çok güzel bir şey, evet buradaysam şu an buranın keyfini çıkarıyorum. Buradaysan şu an, 25 yaşında mısın, 25 yıl boyunca öğrendiğin her şeyi kapının dışında bırak. Ve bu hayat tecrübenle beni yargılama, beni eleştirme. Sadece farklı bir aynayım, o gözle bak.


Sevgilerimizle

Bülent Gardiyanoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder