Booking.com

Üretken Insanların Her Sabah Gerçekleştirdiği 6 Rutin

Sabahları uyanmak işkence gibi mi geliyor? Kendinizi bir toplantı esnasında yumuşak bir yatakta mı hayal ediyorsunuz?
Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Neyse ki, yaratıcılık, üretkenlik, verimlilik ve genel ruh halinizi artıracak bir kaç basit ve çok etkili sabah rutini önerilerimiz var.

Güçlü ve sağlıklı bir kahvaltı yapın

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hepimiz biliriz. Gün boyunca almamız gereken enerjinin büyük bir çoğunluğunu bu öğünde alırız. Bu sayede gün içerisinde işinize daha rahat odaklanabilir ve üretkenliğinizi arttırabilirsiniz. Yapacağınız kahvaltıdan daha verimli bir sonuç almak istiyorsanız özellikle yüksek besin kaynağı, vitamin ve mineral içeren gıdalara yönelmelisiniz.

Egzersiz yapın

Egzersiz yapmanın vücudumuz için önemli olduğunu biliyoruz fakat egzersiz için en iyi zamanın günü ilk saatleri olduğunu biliyor muydunuz? Sabahları yapacağınız birkaç dakikalık egzersiz vücudunuza ve ruh halinize iyi gelecektir. Böylelikle odaklanmanız artacak, daha çözüm odaklı olacak ve daha iyi hissedeceksiniz.

Kişisel sorunlarınızı işe başlamadan önce çözün

Ofis ortamında dikkatimizi dağıtan bir çok unsur var fakat böyle durumlar kısa süreli dikkat dağıtıcılar olduğu için işimize kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Halbuki önceki günden özel hayatımızla ilgili yarım kalan bir işimiz var ise bunu çalıştığımız esnada yapmaya çalışırsak, bu durum dikkatimizi dağıtmak için yeterli olacaktır. Dikkatimizin dağılmaması için bu gibi işlerimizi daha sonra yapmak üzere erteleyebiliriz.

mutluluk kapak fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

Meditasyon yapın

Egzersiz vücudumuzu şekillendirir. Meditasyon ise, zihninizi açarak, sorunlara ve insanlara karşı olumlu bir tutum edinmenizi sağlar. Uyandığınızda kendinize 15 dakika ayırın ve işlerin nasıl daha iyi gittiğine tanık olun.

Gün için hedeflerinizi belirleyin

Günlük planlarınızı konusunda organize olmanız, verimliliğiniz arttırmanız açısından önemli bir faktördür. Planlarınız konusunda yazılı bir liste oluşturursanız, zamanı da daha iyi yönetebilirsiniz. Sabah saatleri, günlük planlarınızı değerlendirmek için en iyi saatlerdir, dinlenmiş gözler, belki de size daha önceki günden daha farklı bir bakış açısı katacaktır.

Ekranlardan uzak durun

Gün içerisinde bir monitörün önünde 8 saat bir sandalyeye yapışmış vaziyette oturuyor iseniz, gözlerinize ve beyninize biraz izin vermeniz rahatlamanıza yol açacaktır. Kendinize ait olan bu zamanda, güneşin batışını izleyebilir, müzik dinlemek yerine dışarda kuşların cıvıltılarını dinleyebilirsiniz.
İlk zamanlarda bahsettiğimiz rutine alışmak zor olabilir ama denediğiniz zaman konsantrasyonunuzun, verimliliğinizin, üretkenliğinizin arttığını görecek ve daha olumlu bir insan olabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder