Booking.com

OLUMLAMA ŞİŞELERİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ŞEKLİ

OLUMLAMA ŞİŞELERİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIMI
RENK TERAPİSİ (Kromoterapi) : 1932’de, iki Kaliforniyalı psikolog, Gerrard ve Hessay, mavinin insanlar üzerinde sakinleştirici etkisi olduğunu ve kırmızının canlandırıcı gücü olduğunu bilimsel olarak tespit ettiler. Güneş’in ışınları yedi farklı renk içerir. Bunlar sağlığın devam ettirilmesi ve fiziksel, ruhsal hastalıkların iyileştirilmesi için oldukça yararlı olan doğal renklerdir. Kromoterapinin iyi bilinen bir otoritesi olan Dr. Babbit’e göre, “güneş ışığı doğanın laboratuvarındaki başlıca tedavi edicidir. Güneş ışığının doğru kullanımı hemen her hastalıkta tedavi işleminin parçası olabilir. Bunun için Babbit suyu, renkli bir şişeye doldurarak “enerjilenmesi” için direkt güneş ışığında en az bir saat bekletti. Babbitt’e göre su, şişenin renginin iyileştirici renk titreşimi ile aşılandı ve yüklendi.
Renk Terapisi, ışık spektrumunun yedi rengini kullanarak, kişinin bedeninin enerji merkezlerini dengelemeyi ve güçlendirmeyi amaçlar, bu da kişinin kendi şifa sürecini canlandırmaya yardımcı olabilir.
MOR: Mor sinirsel ve duygusal rahatsızlıkların tedavisinde yararlıdır. Mor Enerji Taç Çakra tarafından yönetilir. Koşulsuz aydınlanmanın aşırı derecede dengeli ve saf yeri burada bulunur. Titreşim hızının en yüksek frekansıdır. Taç Çakrası; ilahi, spiritüel yardımcılar olan her şey ile bağlantı elde etme yeteneğine sahiptir. Beyindeki epifiz bezini kontrol eder. Bu enerji en yoğun elektrokimyasal güce sahiptir. Mor kullanmak – Spiritüel gücü ve yaratıcılığı güçlendirir ve ruhun rengi olarak bilinir. * Duygusal sorunlarınız olduğunda, * Bolluk ve bereket için * mevcut bir durumu açıklığa kavuşturmak istediğinizde, * spiritüel değerlerinizi güçlendirmekte, * yaratıcılığınızı güçlendirmek için, Mor Enerji yardımcı olabilir. Derin meditasyon için mükemmel bir renktir.

MACENTA( FUŞYA-PEMBE): Macentanın duygusal sıkıntılar sırasında yardımcı olabilen bir “duygusal dengeleyici” olduğu düşünülür. Aurik alan perspektifinden, macentanın “bırakıvermenin” rengi olduğu düşünülür. Fiziksel ve zihinsel seviyede, bu artık bize hizmet etmeyen fikirlerin ve düşünce kalıplarının salıverilmesi anlamına gelebilir. Duygusal seviyede, macenta şimdiki durumumuza faydası olmayan eski duygusal kalıpları ve duyguları bırakmayı temsil eder. Macenta ruhsal sevginin rengidir. Sevilen birinin kaybının veya romantik bir ilişkinin bitişinin neden olduğu “kırık kalpleri” iyileştirmede faydalı olabilir. Macenta duyguları dengeler. Hem aşırı  duygusal, hem de çok az duygusal durumları yatıştırır ve gevşetir. Kalbi canlandırır. Aurayı inşa eder, güçlendirir ve yoğunlaştırır.
MAVİ: Mavi yaşamımızın spiritüel veçhelerini temsil eder. Gökyüzü ve okyanus bize yaşamın sonsuz bir süreç olduğu hissini verir. Mavi dünyadaki en büyük şifa verici güçtür. Mavi, saflığın rengidir ve mavi rengi sevenler sükunet, huzur, dinginlik ve güzellik hissini kendileri ile taşırlar. Yorgun sinirleri sakinleştirir, fiziksel stresten çektiğimiz ıstırap ve ağrıyı hafifletir. Sinir sistemimiz üzerinde sakinleştirici etkisi vardır ve bize büyük gevşeme sağlar. Maviyi kullanmak – mavi bizi spiritüel ve yüksek zemine bağlar. Mavi enerjinin doğası varlıklarımızı kozmik evren ile birleştirmektir.
İÇİNDE SU OLAN ŞİŞENİN ÜSTÜNE YAZILMIŞ OLUMLU VE OLUMSUZ SÖZCÜKLER VEYA SÖZEL SÖYLENMİŞ OLAN SÖZCÜKLER, DÜŞÜNCELER, SUYA ÇALINMIŞ OLAN MÜZİK VEYA OYNATILMIŞ FİLM İLE SUYUN YAPISAL ÖZELLİĞİ DEĞİŞİR.
Hatırlayalım ki; insan bedeninin %70’i sudur. Yaşamımızın kalitesi suyumuzun kalitesi ile direk bağlantı halindedir. Su son derece uyumlu bir maddedir. Fiziksel şekli kolayca bulunduğu ortama adapte olur. Fakat değişen sadece fiziksel şekli değildir, moleküler şekli de değişir. Çevreden aldığı enerji veya titreşimler suyun moleküler şeklini değiştirir. Bu anlamda su sadece görsel olarak çevresel durumu yansıtmaz, aynı zamanda moleküler anlamda da yansıtır.
Japon bilim adamı Emoto görsel anlamda suda ki bu moleküler değişimi yaptığı deneyle belgelemiştir. Bay Emoto üzerine olumlu ve olumsuz kelimeler yazdığı şişelere koyduğu suları dondurup fotoğraf çekme kapasitesi olan bir karanlık alan mikroskobu altında inceliyor. Yapılan çalışmalar çevresel etkilerin suda yarattığı moleküler değişimi açıkça ortaya koymakta. Suyun kelimelerin manalarının enerjisini kopyalayıp, görüntü olarak verdiği yansımanın gerçekliği şaşırtıcıdır. Üzerine olumlu kelimeler yazılan suyun kristalleri büyüleyici şekiller alırken, olumsuz kelimeler yazılan suda ise görüntüsel bozukluk ve rastgele oluşmuş kristal şekiller oluşmuştur.
Düşüncelerimiz ve konuştuklarımız bedenimizdeki suya kaydedilir ve o kalitede yaşarız. Şeklimizi, sağlığımızı ve hayatımızı bu şekilde biz oluştururuz. Yaşam muhteşem bir enerjisel danstır, frekansların uyumu, birleşmesi, çatışması, aşağı-yukarı, sağa-sola, zıt yönlere dalgalanmasının dansı.
HO’OPONOPONO TEKNİĞİ: Arınmayı hızlandırmak için Ho'oponopono tekniğin ile programlanmış su kullanabiliriz. Suyun hafızası vardır ve doğru niyetlerle, titreşimlerle, enerjilerle yüklenen su mucizeler gerçekleştirebilir. Doğru şekilde, konumuza uygun olarak "bilinçaltına ve bedene arındırıcı etki etmesi" için yüklenmiş olan suyu içmek bilinçaltındaki anıları, tekrar eden sorunları değiştirir ve bedenin hepsinden arınmasına izin verir. (SENDEN ÖZÜR DİLERİM / LÜTFEN BENİ AFFET / SENİ SEVİYORUM / TEŞEKKÜR EDERİM)
UYGULAMA:  Renkli cam bir şişe/sürahi alınır. Şişenin/sürahinin su hazırlanmaya başlarken temiz olmasına dikkat edilmelidir. Daha sonra içerisine temiz su doldurulur. Bu esnada şişenin rengine üzerinde yazılanlara odaklanılarak arınmaya ve şifalanmaya niyet edilmesi hatta bu niyetlerin suya fısıldanması oldukça faydalı olacaktır. Örn: "Bilinçaltımdaki anıları, tekrar eden sorunları değiştirmeye ve bedenimin hepsinden arınmasına ve şifalanmaya niyet ediyorum. Programlanmış su ile bilinçaltım, bedenim arınıyor, şifalanıyor, tekrar eden sorunlarım değişiyor. Kendimi saf ve harika hissediyorum". Kendi cümleleriniz ve niyetleriniz daha da etkili olacaktır. Bu şişe/sürahi güneş ışığının veya doğal bir ışık kaynağının (floresan vb. olmamalı) altında en az bir saat bekletilir. Suyun kalitesini korumak için, 1-2 gün için ne kadar gerekiyorsa tek seferde o kadar hazırlanmalıdır. Sık ama az olarak hazırlamak (örn. her gün tüketilmek üzere 1 şişe/sürahi) en iyi yöntemdir.
Kullanım Alanları: Özenle hazırlanan ve doğru niyetlerle programlanmış su, gün içinde doğrudan içme suyu olarak veya çay-kahve vb. içecekler hazırlanarak tüketilebilir. Yemekler bu su ile pişirilebilir. Banyo yapıldıktan veya duş alındıktan sonra beden bu su ile durulanabilir. Her sabah bu su ile yüz yıkanabilir. Elbiseler veya başka eşyalar bu suyla yıkanabilir. Kısacası, programlanmış su, suyu kullandığımız her yerde kullanılabilir. Kullanım esnasında arınmaya niyetlenmek ve odaklanmak hali hazırda bu özellikle yüklenmiş olan suyun etkisini artıracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder