Booking.com

10 ADIMDA HAYATINIZI SADELEŞTİRİN


Hayatınızda bir şeyler mi eksik? Peki, bu eksikliği durmadan alışveriş yaparak ya da ihtiyacınız olandan fazla yiyerek mi dolduruyorsunuz? Yani, sadece tüketerek! 'Dövüş Kulübü' filminden Tyler Durden karakterinin dediği gibi, 'Sahip olduklarınız zamanla size sahip olabilir.' ABD'de doğan sadeleşme akımının mottosu 'azalt, reddet ve yeniden düzenle'; siz de yapabilirsiniz!
Nehirler kalabalık, insanlar meşgul, trafik hep yoğun... Alışveriş merkezleri ağzına kadar dolu, her şey tüketime, herkes tüketmeye odaklı. Sağlık sorunları da benzer artık; stres, baş, boyun ağrısı, bel fıtığı, güçsüz bağışıklık sistemi... 'Hayat zor' değil mi? Aslında değil. Sahip olduklarımız veya sahip olmayı hedeflediklerimiz zorlaştırıyor hayatı...
ABD'de yaşayan Joshua Becker'ın da, Tammy Strobel'e benzer bir hikayesi var. Evli ve iki çocuk babası Becker'a göre hayatı sadeleştirmek için 10 kural var:


1 İhtiyacınız olandan daha fazla ev, arsa ve otomobile sahipseniz, onların esirisiniz demektir. Önce onlara sahip olma hırsı, daha sonra da elde tutma ve daha da fazlasına sahip olma isteği, farkında olmasak da, bizi kendimizden ve sevdiklerimizden uzaklaştırır.


2 Her gününüz aynı mı geçiyor? Kendinize, daha da önemlisi düşüncelerinize zaman harcamadan sadeleşemezsiniz.


3 Hedeflerinizi azaltın. Az hedefiniz olursa, onlara daha iyi konsantre olacağınız için başarı kaçınılmaz olacaktır. Başarmak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın ve iki tanesini seçin.


4 Negatif düşüncelerden kurtulun. Bunun için anahtar kelimeler: Affetmek ve unutmak.


5 Borçlarınızdan kurtulun ve bir daha borçlanmayınn. Lüksü bir kenara bırakıp özgürlüğünüzün tadını çıkarın.


6 Daha az konuşun. Dedikodu yapmayın. Dürüst olun.


7 Şeker ve trans yağlardan uzak durun. Sağlıklı beslenirseniz enerji seviyeniz yükselir. Başınız her ağrıdığında da ağrı kesicilere başvurmayın.


8 Televizyon ve bilgisayar başında geçirdiğiniz vakti azaltın. Teknolojinin hayatınızı esir almasına izin vermeyin.


9 Önemli olana odaklanın, acil olana değil. Ara sıra cep telefonunuzu kapatın, e-postalarınızı sürekli kontrol etmeyin, Facebook'tan biraz uzak durun.


10 Aynı anda birkaç iş birden yapmayın. İşlerinizi sıraya koyun ve hakkını vererek yapın. Daha çok verim alacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder