Booking.com

DOLUNAY RESMİ ile ilgili görsel sonucu
YENİYIL’a bir DOLUNAY ile giriyoruz. 2 Ocak 2018 günü, İstanbul’a göre 05:24 itibariyle, DOLUNAY adını verdiğimiz Güneş – AY karşıtlığı tam halini alacak.
Genel yorumda şöyle demiştik: ”Bizim için kıymetli olan şeyleri kaybetmek konusundaki korkularımızın yerli yersiz tavan yapacağı, kah gerçek göstergeler kah varsayımlar üzerinden zarar görme ve korunma güdülerimizin tetikleneceği bir DOLUNAY!” 2 Ocak 2018, YENGEÇ Burcu’nda DOLUNAY; Neyi, Neden, Nasıl Koruduğuna Dikkat Etmek Zamanı!
BURÇ ve Yükselen BURÇ için yorumlara gelince;
KOÇ veya Yükselen KOÇ : Bu aralar kazandıklarınız ancak eksikleri ve borçları kapatmaya yarıyor ama size bir huzur ya da konfor sağlamıyor ya da sizi güvende hissettirmeye yetmiyor olabilir. Yaptıklarınızın daha iyisini yapamamak, sınırlar ve sorunlarla karşılaşmak, hayatınız üzerinde kontrol sahibi olmadığınıza dair bir korku duymanıza neden olabilir. Belki de sadece kontrol edemediğiniz bir değişim karşısında yetersiz kalmaktan korkuyorsunuz! Sanki güçlü olabilmek için önce esnek olmak, sığındığınız güvenlik alanlarından, alıştığınız sistemlerden, hatta belki fiziksel anlamda yaşam alanlarından çıkmayı, size yük ya da engel olan alışkanlıkları, konforları terk etmeyi kabul etmek zorundasınız. Eğer konu maddi değil de manevi ise, yani yetkinlik sahibi olduğunuz konularda eskisi kadar güçlü ve saygın olmadığınızı hissediyorsanız, yine alışkanlıklarınızı ve kaygılarınızı elden geçirmenizde fayda var ;) Hayat üzerinde kontrolümüz yoktur. Sadece kendi üzerimizde kontrol sahibi olabiliriz. Güçlü olmak hep başarılı ve etkin olmak değil, işler istediğimiz gibi gitmediğinde de, sağlam ve tutarlı davranmak, gerektiğinde bazı öncelikleri korumak için bazı ikincil unsurları gözden çıkartabilmek, alışkanlıklarımız konusunda değil, karakterimiz konusunda tutarlı olmaktır! Önümüzdeki dönemde güç, saygınlık ve kariyer konusundaki bakış açınızı yeniden yapılandıracaksınız. Bu ara geçireceğiniz süreç size önemli ipuçları verebilir.
BOĞA veya Yükselen BOĞA : Verilen sözler ve buna mukabil yapılan planlar olabilir. Ancak işler uygulamada düşünüldüğü gibi gitmeyebilir. Örneğin bir seyahate çıkmayı planlarken, yanınızda olacağını düşündüğünüz kişilerde eksilmeler olabilir ya da sizin gitmenize engel olan durumlar çıkabilir. Bir iş planı için maddi destek ya da yetenekleri, bilgisi ile katılım sağlamasını umduğunuz kişiler, umduğunuz gibi davranmayabilir, beklediğiniz gibi çıkmayabilirler. Bir eğitim programına katılmayı planlamış olabilir ama iptal edildiğini öğrenebilirsiniz. Ya da sizin vereceğiniz bir eğitim, yapacağınız bir çalışmaya katılacak kişiler, son anda cayabilirler. Umut bağladığınız, önem verdiğiniz bir konuda, canınızı sıkan gelişmelerle karşılaşabilir, bazı kişilerin ya da konuların  sandığınız gibi olmadığından endişe edebilirsiniz. Maddi planlarınızı bozan eksilmeler ya da harcamalar olabilir. Yakın çevrenizle aranızda fikir tartışmaları, güven sorunları, ortak değerlere sahip olduğunuzu düşündüğünüz kişilerle, beklenmedik uyumsuzluklar yaşanabilir. Ya da siz kendinizden ve etrafınızdakilerden FAZLACA şüpheye düştüğünüz bir süreç yaşıyor olaiblirsiniz. Güvensizliğin nedeni fazla beklenti içine girmek ve sürekli kurgu yapmaktır. Beklemeyin, izleyin ve duruma göre esneyin :) Şimdi fark ve kabul edeceğiniz göstergeler, uzun vadeli hayat planlarınızı daha iyi yapmanızı sağlayacak…
İKİZLER veya Yükselen İKİZLER :  Para kazanma şeklinizi değiştirmek, gelirlerinizi arttırmak, elinizdekileri daha iyi değerlendirmek istiyorsunuz. Bu amaçla yapmanız gereken harcamalar, yatırımlar olabilir. Ve siz bunun içinek kaynak bulmak, kredi ya da borç almak, birilerinin desteğini istemek, kendinize bir yatırımcı sponsor filan bulmak durumunda olabilirsiniz. Bu desteği isteyip alamamaktan, ileride ödeme zorluğu yaşamaktan, borçlu kalmaktan çekinebilirsiniz. Ya da birileri size birlikte iş yapmayı öneriyor, kaynak sunuyor ya da sizin kaynaklarınızı kullanmak istiyor olabilir. Bu kişiyle alışverişin sizin için verimli olmamasına, fazla bağımlı hale gelmeye ya da önemsediğiniz bir şeyleri bu işbirliği yüzünden kaybetmeye dair kaygılar taşıyor olabilirsiniz. Haklısınız! Kimse Midyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak istemez :) Önerim; Her fırsata tamahkar olmayın! Kendini geri ödeyeceği belli olan işlere girişin. Farklı bir alana yatırım yapacaksanız, hali hazırdaki gelir kaynağınızın, o işi finanse edeceği bir hız ve boyutta davranmaya gayret edin. Aşırı beklentili ya da sizinkinden farklı hedeflere sahip kişilerle işbirliği yapmayın. Eğer maaşlı işinizden ayrılmak gibi niyetleriniz varsa, yeni bir işi garanti edip bu adımı atın veya elinizdeki kaynakların size bir süre yeteceğinden çok emin olun! İş değişikliği sizi mutlu edecek ama alıştığınız maddi koşulları sağlamayacaksa, size ileri dönük olarak bir gelişme kapısı açacağından emin olun. Yani bu aralar ortaya koyduklarınızın, beklentinize denk olacağından emin olun ;)
YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ:  Bir seçim zamanındasınız! ”Bağımlı Olmamak için Değişmek” veya ”Bağlarınıza Verdiğiniz Değerden Dolayı Değişmek” ya da ”Bağlara Verdiğiniz Değeri Değiştirmek” gibi seçenekler var önünüzde… Buradaki bağlar bütün uzun süreli ilişkiler, evlilik, hayat ortakları, iş ortakları ya da bağlı olduğunuz mekan ve konumlar olabilir. Aidiyet duygusu önemlidir. Ama aidiyetlerimizi, alışkanlıklarımızı bırakmak da, yenilerini edinmek de bizi değiştirir.  Bazen de bizim geçirdiğimiz değişimler, aidiyetlerimiz ile uyuşmaz ve biz bir denge ya da seçim aralığında kalırız. Bu aralar duygusal, hukuki ya da maddi anlamda birlikte olduğunuz kişilerin kaynakları ve koşulları size kendinizi yeterince güvende hissettirmiyor olabilir. Bu duruma çare bulmak için sizin konum ve tutum değiştirmeniz gerekecektir. Beraberlikleriniz, işbirlikleriniz, kontratlarınız size beklediğiniz fayda ve saygınlığı getirmiyor olabilir ya da siz bu beraberliklerin gerektirdiği koşulları sağlayacak durumda olmayabilirsiniz. Yapacağınız bir aşk ya da iş anlaşması sizi maddi anlamda ya da kendinizi yeterli veya güvenli hissettirmek açısından zor gelebilir.  O zaman yine değişmek ya da vazgeçmek gibi bir seçim yapmanız gerekecektir. Duygusal ya da maddi birlikteliklerinizin anlamı kaybolmuş gibi gelebilir ve onları sadece alışkanlıktan dolayı devam ettiriyor olabilirsiniz. O zaman kaygılarınızı dönüştürmeniz ya da beklentilerinizi kısmanız gerekecektir. Ya da çok istediğiniz bir duygusal veya maddi kontratı yapmak için sizin bazı değişimleri göze almanız gerekebilir. Her Seçiş Bir Vazgeçiştir :) Hayırlı Seçimler…
ASLAN veya Yükselen ASLAN: Neden katlandığınızı bilmediğiniz, ya da size artık tatminkar gelmeyen, veya mecbur olduğunuz için yaptığınız ama içinde kendinizi verimli ve huzurlu hissetmediğiniz bir çalışma ya da yaşama rutini içinde olabilirsiniz. Bu Dolunay sürecinde, şu anda size anlamsız, sıkıcı ya da verimsiz gelen bu koşulların dönüşmesini sağlayacak bazı gelişmeler olacak. Ya bazı sorunlar kendiliğinden bir sonuca varacak, bitme zamanı gelenler bitecek ve siz belirsizlikten kurtulacak, eksisi artısı ile yeni bir yön çizme imkanı bulacaksınız… Ya sizde bir ”Yetti Gari!” kopuşu olacak ve siz herşeyi göze alıp bir adım atacaksınız… Ya da şikayetçi olduğunuz bu rutini, aslında bir sığınak gibi tercih etmiş olanın kendiniz olduğunu idrak ve kabul edeceksiniz. Eğer yaşadıklarımız ile, yaşamak istediklerimiz birbirine uymuyorsa, hayat bizi ya tutumumuzu ya da beklentilerimizi değiştirmek zorunda bırakır. Eğer beklentilerimize hizmet etmeyen bir tutumu sürdürmekte ısrar ediyorsak, aradaki boşluk giderek büyür ve bizi aşırı derecede rahatsız etmeye başlar. Şimdi kendinize ”ben gerçekten nasıl bir hayat istiyorum?” diye sorun. Eğer istediğinizi sandığınız şeylerin önemi, eskiden düşündüğünüz kadar büyük değilse, yani bu istekler de sadece batıl bir inanç gibi tutunduğumuz ama bir türlü hayatımızla bağdaşmayan unsurlarsa, onları bir yana bırakmak bizi yükten kurtaracaktır. Yok arzularımızın ve kapasitemizin yolunda yürümemize engel olan şey korkularımız ve alışkanlıklarımızsa, onları feda etmemiz gerekecektir. Haa bir de eğer sağlığımıza iyi gelmeyen bir yaşam şeklimiz varsa, bu ara onu da feda etmemizde fayda var… Yoksa sağlık elden gider haberiniz ola!
BAŞAK veya Yükselen BAŞAK: Bir takım hevesleriniz, bazı yeni projeleriniz, başlamak istediğiniz ya da size teklif edilen yeni işler, gönlünüze düşmek üzere olan bazı aslanlar olabilir :) Ama siz kaygılısınız! Bir fırsatı değerlendirirken, bir başka olasılıktan vazgeçmek, bir ihtimale toptan sırt çevirmek, bir kapıyı tamamen kapatmak fikri sizi rahatsız ediyor olabilir. Alacağınız karşılığa değmeyecek bir şey için efor harcamaktan, yine umut edip hayal kırıklığına uğramaktan, ya da alenen zarara girmekten endişe edebilirsiniz… Ya da tam tersi; bir ortam, bir çevre, bazı olasılıklar sizi feci halde heyecanlandırmış olabilir ama bunların önemini ve değerini fazla abarttığınızı bu aralar anlayabilirsiniz. Bu DOLUNAY sürecinde, karşınıza çıkan fırsatlara kaygı ile değil, serinkanlı bir kar-zarar ihtimali ile yaklaşın. Beklentinizi makul tutun ve ona göre yatırım yapın. Eğer bir girişimin, bir fırsatın ya da gireceğiniz bir çevrenin standartlarına göre yetersiz kalmaktan korkuyorsanız, kendinize de karşınızdaki insanlara ve durumlara da gerçekçi gözlerle bakın. Eğer birinin cazibe alanına girdiyseniz, ya da biri size ilişki teklifi yapıyorsa, bu kişi ile gerçekten uygun olup olmadığınızı enine boyuna düşünün. Sırf erişilmez göründüğü için birini ya da bir konumu arzu edip, sonra da kendinizi değersiz hissetme döngülerine girmeyin! Önümüzdeki bir kaç yıl sizin için kendinizi sevmek kavramını gözden geçirmek, enerjinizi verimli kullanmak ve arzularınızı dengelemek zamanı… Bu DOLUNAY, bu konuda size önemli ipuçları verebilir.
TERAZİ veya Yükselen TERAZİ: Bir iş değişikliği, bir konum değişikliği ya da işinizi yapma şeklinizi değiştirme gereği gündeminize gelebilir. Paranın sağladığı güvene ihtiyaç duyduğunuz açık. Bu aralar, kendinize kalıcı ve güvenli bir para kazanma kaynağı bulmaya çalışabilir ya da kendi bildiğiniz gibi yürütebileceğiniz bir çalışma ortamı kurmaya, bir işin altyapısını oluşturmaya çalışabilirsiniz. Ancak bunu hayata geçirmek için, alıştığını iş düzeninden farklı bir sistem kurmanız gerekebilir. Başka bir ihtimal, işten ayrılıp, emeklilik hayatına geçmek ya da kendi işinizi kurmak gibi bir plan içine girebilirsiniz. Ya da işinizle ilgili yatırım planları ile, güvenlik alanınız, huzur duyduğunuz ortamlar, aile ilişkileriniz arasında bir tercih yapmanız, bir denge kurmanız gerekebilir. İş değişikliği, yaşadığınız ortamı ve düzeni de elden geçirmenizi gerektirebilir. Güvenliği kaybetme korkusu ile, kendinizi daha verimli hissedeceğiniz bir girişimde bulunma arzusu arasında seçim yaparken, kendinize DÜRÜST olun. Hiç bir şeyden vazgeçemeyenin, hiç bir şeyi olmaz! Yani attığımız her adım, ister istemez bazı dengelerin bozulup yeniden kurulmasını gerektirir. Bunu doğal kabul etmek ve uyum sağlamak, hayatta ileri gitmenin ön koşuludur. Öte yandan eğer bir yöne ağırlık vermek için, diğer önceliklerimizi tamamen feda edersek, bu defa tercih yaptığımız konuyla ilgili AŞIRI beklentili olmaya başlarız. Yani tek odak, tek öncelik ve aşırı yoğunlaşmanın getireceği çıkışsızlık hali, bizi bu önceliğimizin de sağlıklı gelişimine zarar verecek davranışlara sevk edebilir. Hayatınızda düzen ve güvenlikten ne anladığınızı gözden geçirmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Bu DOLUNAY, size önünüzdeki süreç için gerekli ipuçlarını  verecektir.
AKREP veya Yükselen AKREP: Hayat planlarınızda – belki de kontrolünüz ya da istediğiniz dışında – değişimler oluyor… Ya da yaptığınız planların sizin umduğunuzdan farklı sonuçlar ürettiğini görüyorsunuz. Dar bir çerçevede, bu DOLUNAY’da bazı eğitim ya da seyahat planlarınız değişebilir. Zira bir görüşmeden, bir yazışmadan aldığınız sonuçlar, ya da bir insanın tutumu, bir insanın sağladığı imkanlar, size bu adımı atmanız için gerekli ortamı ya da güveni sağlamayabilir. Eğer düşündüklerinizi mutlaka yapmak niyetindeyseniz ama bazı engellerle karşılaştıysanız, talebiniz olumlu cevap almadıysa, ya muhatabınızı, ya da iletişim şeklinizi değiştirin. Geniş çerçevede ele alcak olursak da; önümüzdeki dönemde, çevrenizde görmeye alıştığınız insanları elemek, dost ve ahbaplarınızı ya da sizin için kıymetli olan insanları yeniden değerlendirip, ilişki biçiminizi güncellemek durumunda kalabilirsiniz. Ya da sizin hep yaptığınız işleri alıştığınız gibi yapmanız mümkün olmayabilir. Bu DOLUNAY size geleceğin işaretini verecektir. Aksi gidenler için üzülmeyin zira olmayacak ya da sonuçları itibariyle size umduğunuzdan farklı sonuçlar getirecek bir duaya amin dememek gerektiğini görmek iyidir! Yaşayacaklarınızı, davranış biçiminizi gözden geçirmeniz konusunda bir uyarı olarak da alın! İstediklerinizi elde etmek için uğraşırken kullandığınız tavır, tutum, iletişim şekli, sizi düşündüğünüzden farklı yerlere getiriyorsa, önceliklerinizi, tutumlarınızı, planlarınızı, planlarınızı hayata geçirmek için kullandığınız stratejileri, SAMİMİYETLE elden geçirin.
YAY veya Yükselen YAY:  Elinizde olan her şeye sıkı sıkı sarılmak ve hiç bir şeyi kaybetmemek, alıştığınız, değer verdiğiniz hiç bir şeyden vazgeçmemek istediğiniz bir zaman… Kaybetmemek için fazla sıkmamaya, daha iyi olsun ya da tam size göre olsun diye aşırı zorlamamaya dikkat edin! Kıymet bilmek ve değerli olanları korumak iyidir :) Ama kaybedilme ihtimali olan her şeye abartılı bir önem vermek, ya da kaybettiğimiz her şey hakkında kendimizi kötü, suçlu, eksik , değersiz hissetmek, bizi fazla bir yere götürmez. Çok talepkar –  çok umursamaz, çok ürkek – çok üste gidici, çok kontrolcü – çok anlayışlı, çok tepkisiz – çok tepkili gibi uçlara savrulmak üzereyseniz, kendinize dönüp ”neden bu kadar zorluyorum koşulları?” diye sorun. Para ve iş konusuna gelince… Biraz tıkanmış ve girişim yapmak için isteksiz hissetmeniz mümkün. Önümüzdeki birkaç yıl iş hayatınız açısından tutarlı ve kontrollü gitmenizi gerektirecek adımlar atacaksınız. Bu DOLUNAY sürecinde; maddi ve zihinsel kaynaklarınızı, yeteneklerinizi, erişebildiğiniz diğer kaynakları ve olanakları, başkalarından almayı umduğunuz desteği iyice gözden geçirin. Hiç bir şeyi varsaymayın. Ama umutsuz ve karamsar da olmayın. En önemlisi; kimseden fazla beklentiniz olmasın ve etrafınızdan alabildiğiniz maddi manevi desteğe duygusal yaklaşmayın! Çok alan, çok borçlanır ve çok bağımlı kalır. KENDİNİZE GÜVENMEK, elinizde olanı iyi tanımak, olmayana sınır koymak ve mantıklı olmakla başlar. Kolay gelsin :)
OĞLAK veya Yükselen OĞLAK: Tüm ilişkilerinizde alma verme dengesini sorgulayacağınız bir DOLUNAY bu! İlişkilerinizin değerini nasıl ölçüyorsunuz? İnsanlara hak ettikleri saygı ve özeni göstermiyorsanız, onları elde-bir kabul ederek davranıyorsanız, kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kendi değerinizi nasıl ölçüyorsunuz? Aldığınız ve alamadığınız karşılıklar, size kendi değeriniz konusunda birebir ölçüt oluyorsa, beklentileriniz karşılanmadığı zaman kendinizi değersiz, önemsiz ve harcanmış hissediyorsanız, bu ara çok üzülebilirsiniz… Saygın ve önemli olmak, ilişkilerinizi, bağlarınızı kaybetmemek, bazı iş ve hayat ortaklıklarını bozmamak adına fazla verici davranmaya kalkabilir, hatta böyle davranıp yine de hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Siz ya da karşınızdakiler açısından alma verme dengesi bozulduysa, bir tarafın aşırı gayreti olmadan iş, dostluk ya da aşk yürümüyorsa, ilişki zemininden şüphe etmek gerekir. Böyle dengesizlikleri fark edin. Eğer iş ortaklarınızın ya da hizmet verdiğiniz kişilerin sizi ortada bırakmasından ya da bağların kopmasından endişe ediyorsanız, sunduklarınızın ve sunma şeklinizin ihtiyaca uygun olduğundan emin olun. Eğer bazı anlaşmalar yapıyorsanız, karşı tarafın bunun karşılığını maddi manevi verme yeteneği olup olmadığını iyice kontrol edin, yersiz riskler almayın. Kendinizi başkalarının kaynaklarına veya insafına aşırı bağımlı hale getirmeyin. Bu aralar fazla hassas olmak, umduğunuz zamanda ve şekilde gösterilmeyen sevgi ve saygıdan şüphe edip küsme eğiliminiz de olabilir.  İnsanlar size kendilerince değer verir ve bunu becerebildikleri kadar gösterirler. Eğer bir ilişki sizi hiç tatmin etmiyorsa, elbette olduğu yere koyup mesafe almayı bilmek iyidir. Ama insanlar tam sizin istediğiniz gibi davranmadıkları için onlara kızıyor ya da verilenin kıymetini bilmiyorsanız, bunu da fark edin ;)
KOVA veya Yükselen KOVA: Hayatınızda bitmesi gerekenlerin biteceği, çıkması gerekenlerin çıkacağı bir DOLUNAY bekliyor sizi…  İş düzeniniz, çalışma ve yaşama rutininiz, kaçınılmaz bir değişime uğrayabilir. Size ayak bağı olan bir işi tamamlayabilir, ya da sorunlu olan konulara kesin çözümler bulmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrılmak istediğiniz bir iş veya kopmak istediğiniz bir hayat tarzı varsa, bu kapıyı arkanızdan kapatabilirsiniz. Sizin uyum sağlamakta zorluk çektiğiniz ve bekleneni veremediğiniz konumlardan ayrılmak zorunda da kalabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmediğiniz için bedeniniz sinyal verebilir. Lütfen buna kulak vermemezlik etmeyin! Eğer şimdi müdahale etmezseniz, ya da gereken önlemleri almazsanız, ileride daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Bir şeye iş işten geçince değer vermek, kaybedeceğiniz zaman gayret göstermek, verimli ve yeterli bir çaba değildir. Önemli olan, sizin çin değerli ve gerekli olanlara, uygun zamanda ve şekilde özen göstermektir. Bu ara aldığınız mesajlara dikat edin ve onlardan ders çıkartın. Öte yandan her şeyi korumak, her şeyi olduğu gibi tutmak da gerekmez… Bazen bitenler ve gidenler, hayatımıza girecek yeni değerlere yer açarlar. Buna da engel olmaya, değişimden bu kadar korkmaya da gerek yoktur. Eğer konu bitmesi gerekenler değil de, sizden beklenen ya da sizin üstlendiğiniz fedakarlıklar ise… O zaman, bu sürece neden girdiğinizden emin olun. Bazen sevgi, bağlılık, şefkat, görev duygusu bizi, kendi önceliklerimizden vazgeçip, başkaları için gayret göstermeye teşvik eder. Bu fedakarlığı hak eden kişilere verdiğimiz destek elle tutulur olmayan ama bizim kendimize saygımızı pekiştiren bir çabadır. Öte yandan bir fedakarlığı sırf düzen bozulmasın diye mecbur hissedip yapıyorsak, ya da yapmamız gerektiğini biliyor ama ağırlığı altında eziliyorsak, o zaman kendi önceliklerimizi gözden geçirmenin, verdiklerimiz ve aldıklarımızla ilgili kaygılarımızı dönüştürmenin vakti gelmiş demektir!
BALIK veya Yükselen BALIK: Bu DOLUNAY’da sizi sarsan, size meydan okuyan, başa çıkamamaktan korktuğunuz, ya da nereye koyacağınızı, ne kadar önemseyeceğinizi tam bilemediğiniz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz… Bir yandan arzu, heves, merak duyup, bir davete, bir cazibeye, bir fırsata doğru çekilip, bir yandan da hayal kırıklığına uğramaktan, boşa çaba sarf etmekten, elinizde olan değerleri ve kaynakları bu yolda yitirmekten, yanlış bir yola gönül düşürmekten, ya da yetersiz bulunmaktan, reddedilme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktan korkabilirsiniz… Heyecan veya kaygı duymak yerine, gözlemci olmaya çalışın! Ne siz tatmin olmadığınız bir durum, bir konum, bir teklif ile yetinmek zorundasınız, ne de sizi uygun bulmayan, sizin niteliklerinizin ya da kapasitenizin yetmediği bir durumla baş etmek zorundasınız. Eğer kendinizi yeni şeyler yapmaya açık hissediyor, hayatınızı daha dinamik ve verimli hale getirecek vesileler arıyorsanız, o zaman cesur ama gerçekçi olun. Sınırları sürekli hayatın koymasını beklemeyin. Siz tercih yapın, hedef belirleyin ve sınır koyun. Boyunuzu aşan işlere girmeyin ya da her şeye eyvallah demeyin. Ama kendinizi de hayattan tamamen geri çekmeyin. Hayat bitmeyen bir sınavdır… Hem sınar, hem sınanırsınız! Bazen denemek ve yanılmak, hata yapmak, boş işlerin peşine düşmek, hiç bir şey yapmayıp sonra da bıkkınlık ve tatminsizlik hissi ile hayatı sürüklemekten daha iyidir. Hiç değilse denemiş ve sınırlarımızı bir daha sorgulamış oluruz. Sonra da bize uygun olanı seçer, uygun olmayandan vazgeçeriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder