Booking.com

Aklıma gelen başıma geldi !!!




Çekim yasasının en önemli kuralı, ‘neye odaklanırsanız onu hayata çekersiniz’dir. Düşmeye odaklanırsanız düşersiniz. Odak noktasını sizi düşüren asıl nedene kaydırmadığınız sürece de düşmeye devam edersiniz.

Bizler neye odaklanırsak ona enerji gönderir, yani yeni enerji yükleriz. Neye odaklanıp ve nasıl enerji gönderdiğimize bağlı olarak da geri dönüşler alırız. Olumlu bir duruma olumlu bir enerjiyle tepki verirsek doğal olarak olumlu bir tepkiyle karşılaşırız.

Ne istiyorsak değil neysek onu kendimize çekeriz.

Bazen ‘aklıma gelen başıma geldi ya da kötü şeyler, olumsuzluklar hep beni mi bulur' deriz. İşte çevreye yaydığımız bu olumsuz düşünceler, yani enerjiler bize tekrar olumsuzluk olarak dönmektedir.


Düşünsel olarak sürekli çevreye olumlu ya da olumsuz enerjiler göndermekteyiz. Bu enerjileri kontrol etmek ve benzer enerjileri çekmek elimizdedir. Yani olumlu düşünürsek olumlu dönütler alabiliriz. Beynimizin elektro-manyetik bir alanı olduğunu biliyoruz. Kısaca beynimiz bir radyo istasyonu gibi inançları, korkuları veya duyguları kesintisiz olarak yayınlıyor. İşte tam burada, benzer enerjiler birbirini çekmeye başlıyor.

Zihnimizi amaçlarımıza yönlendirdiğimiz sürece, gerçekleştirmek istediğimiz şeylerle etkileşime geçebiliriz. Hayatta sadece gerçekten inandığımız şeyler gerçekleşebilir. Bu durum kendi hakkımızdaki düşüncelerimiz için de geçerlidir. Kendimizle ilgili düşüncelerimiz; duygu ve davranışlardan tutun tüm hayatı belirler. İsteklerimizin gerçekleşebilmesi için önce kendimizi mutlu ve olumlu bir ruh haline sokmalıyız.

Mutsuzluklarımızın ve başarısızlıklarımızın, yani tüm olumsuzlukların ana nedeni bilinçli ya da bilinçsiz olarak hayata gönderdiğimiz yanlış mesajlar ve enerjilerdir. Bu enerji alanlarını veya düşünceleri düzenlemenin temelinde bilinçaltı kayıtları (inanç kalıpları) yatmaktadır.


Son olarak, imkânsız olarak değerlendirdiğimiz durumlar, bizim imkânsız olduğunu düşündüğümüz ve inandığınız durumlardır. Eğer istediğimiz sonuçları elde etmeye çalışıyorsak; inançlarımızı, düşüncelerimizi ve duygularımızı gözlemleyerek değiştirmeye çalışmalıyız. Yani doğru düşüncelere odaklanmayı, gözlem yapmayı ve farkındalığı önemsemelisiniz. Doğru düşüncelere odaklanarak onlara uygun yaşarsanız istediklerinizi de elde edebilirsiniz. En azından daha kolay elde edebilirsiniz.

Eğitimci – Yazar Uğur Kalkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder