Booking.com

SEVGİYİ GÖSTERMEK


Sevgiyi Göstermek de Önemlidir, Sadece Hissetmek Değil

Kendimiz için istediğimiz sevgiyi başkalarına da göstermemiz önemlidir. Eğer birisine değer veriyorsanız bunu göstermek ve onu mutlu etmek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız.

Eminiz ki hayatınızın bu noktasında, birisini sevdiğinizi hissetmek ile o kişiye sevginizi göstermenin aynı şey olmadığını çok iyi biliyorsunuz.

Bazı insanlar sevgilerini nasıl göstereceklerini bilmezler; sevgiyi ve tutkuyu hissetseler bile bunu göstermek konusunda beceriksizdirler. Ya da daha da kötüsü, yanlış bir şekilde sevgilerini gösterirler.

Kendi hisleriniz her zaman günlük hayatınızda karşılığını bulmaz, duygular orada olsa bile, büyük bir boşluk ve rahatsızlık yaratır.

İster inanın ister inanmayın, bir çok çift sevgi eksikliğinden değil, bir tarafın sabrının tükenmesinden aralarına mesafe koyarlar. Bu size hiç oldu mu? Bugün bu yazımızda, buna bir göz atacağız.
Sizi seven insanlar, göstermeliler

Size şatolar vermek, kahramanlık göstermek veya günün her saniyesinde sizi sevdiklerini söylemek zorunda değiller. Bu konudaki ilginç nokta şudur: insanlar duygularını açıklamadan sevebilirler. Tam tersi de olabilir, sizi ne kadar çok sevdiklerini söylemelerine rağmen gerçekten sevmiyor da olabilirler.
Bunun anahtarı samimiyettir ve en önemlisi de insanları bir bütün ve özgün olarak algılamaktır.
Sevgiyi almak ve açıklamak duygusal sağlığımızın bir parçasıdır; aynı zamanda da fiziksel sağlığa kendine has bir etkisi de vardır.
Kimseyi sizi “ne kadar çok” sevdiğini göstermek için zorlayamazsınız. İnsanlar bazen spontane olmaya ve küçük şeylerin “birden ortaya çıkmasına” ihtiyaç duyarlar. Planlanmamış şeylerin altında yatan sihir bunların basitçe olmasıdır. Özgün hissetmenin karşılığı hoşunuza gitmenin yanı sıra size huzur da verir.

Sevgi, şefkat ve birini önemsemek çeşitli şekillerde gösterilebilir. Bütün bu yolların size anlamlı gelmesi ve yararlı olması lazımdır. Bazı insanlar kendilerinin sevgi yolunun tek yol olduğunu düşünmek gibi bir yanlışa düşerler, diğer insanın ihtiyaçlarını anlamazlar.



Bazı insanlar sarılmanın, önem vermenin veya güzel sözler söylemenin doğru olduğunu düşünmezler. Sevgilerini uyurken yanınıza gelerek, hediyeler vererek veya sadece yanınızda durarak gösterirler.

Fakat “birinin yanında olmak” yetmez. Bazen en kötü yalnızlık biri sizin yanınızdayken, sizi sevmesine rağmen bunu göstermekten aciz olan kişilerle iken hissedilen yalnızlıktır.

Hepimizin sevgiye, anlaşılmaya, yakınlığa ve tutkuya ihtiyacı vardır, bunlar sağlıklı, stabil ve mutlu bir ilişkinin temelleridir. Eğer anlayış göstermek, şefkat göstermek o ilişkide yok ise, ilişki soğumaya başlar.
Duyguların ifadesinin önemi

Bir şey isteyen insanlar genellikle istedikleri şeye ulaşmak için bir seri stratejiye başvururlar. Peki ya bu hayallere ulaşıldığı an ne olur? Esas soru ise budur.

Değerli bir ana ulaştığınızda, buna özen gösterilmesi gerekir.

Herkes bu şeylere nasıl önem vereceğini, nasıl onlara eğileceğini, bağlar kurmayı, kişisel gelişim için bir alan yaratmayı ya da ilişki içinde gelişmeyi bilmez.

Şu çok açıktır ki, insan ilişkileri hakkında herkes her şeyi bilmez, fakat mesele sevgi olunca, ihtiyaçları karşı tarafın ihtiyaçlarını giderebilmek adına bilmeniz gerekmektedir.
Eğer karşınızdaki insanların size değer vermesini istiyorsanız, diğerlerine değer vermeye başlayın.
Eğer sevdiğiniz kişiler tarafından farkedilmek istiyorsanız, öncelikle kendinizi farketmelisiniz.
Eğer sevilmek istiyorsanız, içinizdeki gerçek sevgiyi çevrenizdekilere göstermelisiniz.

Çoğu insanın gerçekten kim olduğunu bilmediğini farkettiğimizde bu mevzu daha da karmaşık bir hale gelir.

Olgun olmayan, uygun duygusal olgunluk geçirmemiş insanlar veya değerleri ya da ihtiyaçlarını açıkça belirtmemiş insanlar, kendi fark etmedikleri hatalarını başkalarından çıkartmaya yatkındırlar.

Bu nokta da problemlerin başladığı yerdir. O zaman, seven insanların bu sevgiyi nasıl göstermesi gerektiğine, çiftlerin stabil ve mutlu bir bağlılığa sahip olmak için hak ettikleri şeylere bir göz atalım.

Takdir

Partneriniz arkadaşınız, sevgiliniz ve suç ortağınız olmalıdır ve aynı zamanda sizi takdir etmeli ve size saygı duymalıdır. Ve tabii ki bunu da size göstermelidir.

Partnerimize hayran oluruz çünkü bu insan hayatımızı güzelleştirebilendir, bu da onları seçmemizin bir sebebidir.
Küçük detaylarda gösterilen samimi yakınlık

Sizi seven insanlar her gün bunu basit şekillerde göstermelilerdir. Spesifik şeylere ihtiyaçları yoktur, bunu özgürce yapabilirler. Ve siz de aynı zamanda hayatta küçük şeylerden zevk almaya bakmalısınız, bu da çok önemlidir.

Sadece varlığınızla değil, aynı zamanda önem vermenizle, doğru kelimelerle, kabullenmenin ve sahiplenmenin samimi bir görüntüsüyle orada olmalısınız. Bu hiç de zor değildir. Şefkat göstererek hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Tam tersi de olabilir. Gösterdiğiniz sevgi sizi daha da büyütür, daha dolu hissettirir, çevrenizle ve kendinizle daha bağlantılı olursunuz.

Denemek ve uygulamak buna değecektir.

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder