Booking.com

BOLLUK İÇİN ŞÜKÜR EGZERSİZİ



Şükürleriniz öncelikle günlük yaşamınıza ait olmalı. Yani şuanda neye sahipseniz onlar üzerinde şükür ve minnet duymaya başlamalısınız. Peki şuan sahip olduklarınız sizi yeterince tatmin yada mutlu etmiyorsa, nasıl olacak? Yine de elinizde oldukları için şükretmelisiniz. Kötü bir sobadan, iyi bir ısıtıcıya geçmenin en iyi yolu, elinizde bulunan sobaya şükretmekten geçiyor. En azından sizi ısıtacak bir sobanız var ve bunun için minnet duymalısınız. Bu şekilde elinizdekine odaklanarak, evrene farklı bir frekansta yayın yapmaya başlarsınız ve yaptığınız yayın neticesinde elinizdekinden çok daha iyisi hayatınıza deneyim olarak girer.

Elinize kağıt ve kalem alın ve yazmaya başlayın, en küçük şeyler dahi olabilir. Neye sahipseniz yazın, sahip olduğunuz için şuan minnet duyduğunuz şeyleri. Örneğin; kirada oturuyorsunuz diyelim, kirada otursanız dahi şöyle yazabilirsiniz; çok şükür başımı sokabilecek bir evim var. Yani şükredeceğiniz bir çok şeyinizin olduğunu açıkça görebilirsiniz, hiçbir şeye sahip olmadığını düşünen kişi otursun tekrar düşünsün. Sağlınız için şükredebilirsiniz, çok şükür sağlıklıyım. Aile bireyleriniz için şükredebilirsiniz, çok şükür anne ve babam hayatımda. Arkadaşlarınız için şükredebilirsiniz, çok şükür beni seven ve anlayışlı arkadaşlara sahibim. Giysileriniz için şükredebilirsiniz, çok şükür giyeceğim kıyafetlerim var ve şuan bu bilgilere ulaşabildiğiniz için bile şükredebilirsiniz, çok şükür her geçen gün kendimi geliştiriyorum ve geliştirebileceğim kitaplara, internete ve kişilere sahbim. Tüm bunlar çoğaltılabilir ve çoğaltılmalıdır da.

Şükür egzersizleri elinizde olan ve şuan size ait olan şeyleri zihninizden sayarak, minnet duygusunu yaymak ve hissetmek amacını taşımaktadır.

Bir başka yaratıcı özelliğini de bulunmaktadır ve özellikle sahip olmak yada deneyimlemek istediğiniz şey için bu egzersizi mutlaka yapmalısınız. Peki nedir o şey?

Şükür egzersizinde ikinci yol olarak, yaratacağınız şeye şimdiden sahip olmuş gibi minnet duymanız ve şükretmeniz ile yaratımızı onaylamış olmanız. Zaten şimdi bile İSTEDİĞİNİZ ŞEYE sahipsiniz inancını ve duygusunu yaratmanıza olanak tanır. İsteğiniz henüz gerçekleşmeden gerçekleşmiş gibi onun için şükretmek muazzam bir güç barındırır, yaratımın en keyif verici noktalarından biridir. İsteğinizin oluşması ve hayatınıza girme süresini oldukça kısaltır. Yaratmak istediğiniz her ne ise her gün isteğiniz için şükredin, ona şimdiden sahip olduğunuz için ve kesin bir inanç ile bunu yapın. Mucize dediğiniz şeyler, hayatınızın sıradan bir parçası haline gelecektir. Bu gücü daima kullanmaya, hazır olun ve hayatınızın her anında kullanın.

Siz sadece minnet duyguları hissederek, muazzam güzellikleri yaratabilen ilahi bir varlıksınız, siz sonsuzluksunuz. Siz buraya kendi yaratımlarınızı deneyimlemek için geldiniz ve bilinçli olarak güzel şeyler deneyimlemek elinizde olan basit bir seçim.


BİR HİKAYE İLE BİTİRELİM...


Zengin, evinin balkonunda oturup dışarıyı seyrederken, çöp kutularından bir şeyler toplayan fakir birini gördü, “Allah’a şükürler olsun ki fakir değilim.” dedi.
O sırada fakir adam etrafa baktı, el arabasında yürütülen engelli birini gördü, “Allah’a şükürler olsun ki engelli değilim.” dedi.

Derken engelli adam yolda ambulansın hızla bir hastayı hastaneye yetiştirmekte olduğunu gördü, “Allah’a şükürler olsun ki hasta değilim.” dedi.

Hasta da hastaneye vardığında ölen birinin morga götürüldüğünü gördü, “Allah’a şükürler olsun ki yaşıyorum.” dedi….
Öyleyse ne hâlde olursan ol, tam da şu anda Allah’a şükret.

Çünkü her şeye rağmen sana yaşama fırsatı vermiştir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder