Booking.com

31 Mart 2018 DOLUNAY’ın Burçlara Göre Etkisi…

31 Mart 2018 Terazi Burcu’ndaki DOLUNAY’ın Burçlara Göre Etkisi…

tsuchiya koitsu2

31 Mart 2018 günü, İstanbul’a göre 15:36 itibariyla DOLUNAY tam halini alıyor. Elbette bu enerji, 2-3 gün öncesinde ve sonrasında bizim üzerimizde etkili olmaya başlıyor.

Genel yorumda 31 Mart 2018, Terazi Burcu’nda DOLUNAY; Seçimler, Tavizler ve Bedeller Hakkında Dersler…; ”Hem bu güne dek aldığımız kararların, benimsediğimiz duruşun, bize ve başkalarına yönelik sonuçlarını, bir daha değerlendireceğiz. Hem de ileri dönük olarak, neleri elde etmek, geri kazanmak ya da korumak istediğimize karar verecek ve bu uğurda neleri gözden çıkartabileceğimizin muhasebesini yapacağız!” demiştik.
Bu sürecin, BURÇ ve Yükselen BURÇ için etkilerine gelince;
KOÇ veya Yükselen KOÇ: Birilerini iradenize boyun eğdirmekle, bir iradeye boyun eğmek arasında kırılıp yorulduğunuz bir süreç… Üstelik, her iki durumda da kazanan yok! Bu öyle bir çıkmaz ki, anlamlı veya değerli bulduğunuz bir şeyi elde etmek, hayatınızda tutmak ya da korumak adına, değer verdiğiniz bir başka şeye zarar vermek, kendinizi yok etmek ya da çok zor görünen bir değişikliği kabul etmek zorundasınız. Neyi gerçekten istediğinizi ve neyi korumanız gerektiğini çok iyi düşünün! Bu aşamada alacağınız kararlar, kaderinizde bir döngüyü tetikleyebilir. Bu çatışmalı duyguyu, aşk hayatınızda olduğu kadar iş ortaklıklarınızda veya işbirliği içinde davranmanız gereken kişilerle aranızda yaşayabilirsiniz. Ya da kendinizi, sizi yok eden, yıpratan, kazansanız bile mutsuz eden bir REKABET’in orta yerinde bulabilirsiniz. Ve bütün bunlara değip değmediğine de sadece siz karar verebilirsiniz ;)
BOĞA veya Yükselen BOĞA: Kendinizi, bir yaşam biçiminin, bir çalışma şeklinin altında ezilmiş, ya da nereye varacağını kestiremediğiniz bir kısır döngünün içinde kayıp hissedebilirsiniz.  Umut edip, hayal kırıklığına uğramaktan, önünüzü görememekten yılmış durumdasınız. İYİ HABER; Şu birkaç günlük süreç, sizi öyle ya da böyle bir çözüme ve yeni bir yön çizme kararına götürecek. Ya belirsizlik bitecek, önünüzde yeni bir kapı açılacak ve siz fedakarlık ya da çile olarak gördüğünüz duruma farklı bir gözle bakacaksınız… Ya da yaşayacaklarınız size, içine girdiğiniz o LABİRENTİ yaratan ve orada tutanın yine siz olduğunuzu fark ettirecek! Önünüze konan somut göstergeleri mantıklı bir şekilde değerlendirin. İş yapma şeklinizin ya da yaşama biçiminizin, size sürdürülebilir gelip gelmediğine karar verin. Gerekiyorsa, yeni bir düzene geçmeye razı olun. Eğer bir  sağlık sorunu yaşıyorsanız, hoşlanmasanız da tedavi için gerekli olanları yapın. Hukuki konularda da, belirsizliği ortadan kaldıracak kararları duymaya ve gereğini yapmaya hazır olun.
İKİZLER veya Yükselen İKİZLER: Size aşk gibi görünen bir şeyde hayal kırıklığı ile, fırsat gibi görünen bir şeyde tehditle, mutluluk gibi görünen bir şeyde tatminsizlik veya hevesinizi kıran bir engelle karşılaşmanız mümkün… Siz mükemmel mutluluğun, kusursuz projenin, büyük şımarmanın peşindesiniz ;) Sanki istediğiniz bir şey oluyor ama TAM İSTEDİĞİNİZ gibi olmuyor. Bu da size gıcık veren bir ”geri  adım” ya da dünyanın sonunu getirecek bir felaket gibi geliyor. Ve siz bunun yarattığı hoşnutsuzlukla hayatı kendinize zehir ediyorsunuz. SAÇMALAMAYIN! Öte yandan, atmak için kudurduğunuz bir adımın riski ÇOK YÜKSEK ise, daha önce de böyle havalı çıkışlar veya çekici hedefler için büyük bedeller ödeyip, büyük kayıplara uğramışlığınız varsa, bu defa kendinize hakim olun! Hırs veya tutku ile elde edilen şeylerin verdiği haz geçer, ama pişmanlık baki kalır… Lütfen iyi bildiğiniz kitabı yeniden okumayın. Sanırım burada asıl dengelemeniz gereken konu, ayarsız RİSK anlayışınız ;)
YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ: Kurduğunuz sistemin temel taşlarını titreten birşeyler oluyor! Size güven ve huzur veren birşeyi elde etmek ya da korumak için, tehditkar gelen bir ortama girmek, zor gelen bir sorumluluğu almak ya da istemediğiniz bazı koşullara boyun eğmek zorunda kalabilirsiniz. Bu süreçte üzerinizdeki baskılar sizi iyice güvenlik alanınıza çekilmeye, geri adım atmaya da teşvik edebilir… Ama bunu yaptığınızda, durumun gerektirdiği cesaret ve inisiyatifi göstermemiş olduğunuz için kendinizi yine kötü hissedebilir, daha da önemlisi hiç istemediğiniz bir saygınlık kaybına uğrayabilirsiniz. Destek görmek istediğiniz insanlar ve ilişkiler sizi korumak yerine zorlamaya başlamış olabilir. Valla Anacım bu defa geri çekilemezsiniz… Artık bir yön çizip yürümek ZORUNDASINIZ! Konu evlilik, iş, ev, ortaklık, ortak hayat, ya da bir mekan olabilir… Burada konu değil, sizin TUTUMUNUZ önemli :) Kendinizi koruma ve olaylar üzerinde iktidar kurma stratejinizi değiştirmek zorundasınız! Zira, klasik korunma güdünüz ve tanıdık mevziyi, bildik yöntemi terk etmeme eğiliminiz nedeniyle insiyatif almazsanız, hiç istemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz…
ASLAN veya Yükselen ASLAN: Gideceğiniz bir yol, yapacağınız bir görüşme, alacağınız bir haber, birinden gelecek bir yönlendirme, ya da size verilmesini/tutulmasını beklediğiniz bir söz var… Siz hayatınızı, düzeninizi, planlarınızı, düşünce sisteminizi, tamamen bu konuya bağımlı hale getirebilir, bu gelişmenin ya da bilginin önemini fazlaca abartabilirsiniz! Duymanız gerekeni duyun, görmeniz gerekeni görün… Ama aldığınız sonuç ya da gördüğünüz işaretler, istediğiniz gibi değilse YIKILMAYIN! Öte yandan, tam istediğiniz sonucu alsanız da, bundan sonra önünüzün tamamen açılacağını, hiç sorununuz kalmadığını düşünmeyin. Olay yine gelip SİZDE bitecektir! Bakışınızı, hesaplarınızı, yargılarınızı, hedeflerinizi, yöntemlerinizi sorgulamaktan ve değiştirmekten çekinmeyin ama bunu başkalarına bağımlı hale getirmeyin. Ne olacağını bilmediğiniz bir gelecekten de bu kadar korkmayın. Ne gelirse gelir… Önemli olan sizin geleni nasıl göğüslediğiniz, önceliklerinizi nasıl belirlediğiniz ve neyi korumak için neleri feda etmeye hazır olduğunuzdur ;)
BAŞAK veya Yükselen BAŞAK: Kazanç kayıp denklemlerinde kaybolmuş gibisiniz :) Saygınlık elde etmek isterken küçük düşmekten, bir iş yapıp karşılığını alamamaktan, bir işe girip hakkını verememekten, ya da bir fırsata el atıp ummadığınız kayıplara uğramaktan endişe edebilirsiniz. Siz paranızı korumak ya da belirli bir yere yönlendirmek isterken, beklenmedik masraflar, planlarınızı bozabilir. Bir alacağınızı tahsil edememek, bir kredi veya destek isteyip alamamak gibi sorunlar yaşanabilir. Bu aralar, atacağınız adımların riskini iyice hesaplayın… Tamahkarlık edip, kazanayım derken zarara girmeyin. Haklarınızı ve konumunuzu korumaya, haksız saldırılar, talepler veya müdahaleler karşısında güçlü durmaya özen gösterin. Ama öngöremediğiniz gelişmeler, beklenmedik kayıplar olursa da, serinkanlılığınızı bozmayın. UNUTMAYIN; Kayıp ve kazanç algımız, önem sıralamamızla ilgilidir… İnsan bazen kazanma arzusunun içinde kendini kaybedebilir! Bazen kaybetme korkumuz, bizi değerimizin farkına varmaktan ve kendimizi ortaya koymaktan alıkoyabilir. Bazen bize kayıp gibi gelen bir durum, ummadığımız kadar değerli kazanımlara yol açabilir. Bazen küçük kayıplar ya da fedakarlıklar, bizi büyük belalardan korur. Ya da bazen onurumuzu ve özdeğerimizi korumak için, bazı somut kayıplar göze alınabilir. Bu süreçte, sizi bir insan olarak değerli kılanın ne olduğunu asla unutmayın ve ÖNCELİKLERİNİZİ sorgulamaktan ve değiştirmekten korkmayın!
TERAZİ veya Yükselen TERAZİ: Önemsenmek, sevilmek, kazanmak, karlı çıkmak, değerli olduğunuzu hissetmek ve etrafınıza da kim olduğunuzu göstermek istiyorsunuz! Ama çevrenizden aldığınız tepkiler, girişimlerinize aldığınız karşılıklar, güvenmeye alıştığınız insanların tutumları, sizin dengenizi bozuyor. Taleplerinizin karşılıksız kalmasından, isteyip alamamaktan, umduğunuzu bulamamaktan endişe ediyorsunuz. Özdeğer algınızı, başkalarının verdiği tepkiler ve sunduğu imkanlar ile ölçerseniz, bu ara çok yara alırsınız! Hatta haketmeyen insanlara haketmedikleri kadar önem vermek ve onların gözünde kıymetli olayım derken, kendi değerinizden kaybetmek gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer iş veya özel hayatınızda bazı ilişkiler istediğiniz gibi gitmiyorsa, güvendiğiniz bağlar sizi desteklemiyorsa, BAĞLARINIZA BAKIŞ AÇINIZI elden geçirin. Kaybetme korkusu ile, kendinizi kaybetmeyin. Kendinizi sürekli olarak birileri ile karşılaştırmak, tehdit gibi görünen kişilerin açıklarını veya hatalarını bulup rahatlamaya çalışmak, alttan alta rekabete girmek gibi eğilimlerinizi de kontrol altında tutun :) Yıkıcı ilişkiler, kendimizi yapılandırmak için iyi bir zemin sağlamaz…
AKREP veya Yükselen AKREP: Bu aralar hayatınızdan pek hoşnut olmayabilirsiniz… İşinizin, gündelik yaşantınızın akışı, size yorucu, tüketici, ya da tatminkar olmaktan uzak görünebilir. Sağlığınız da uyarı veriyor olabilir! Sağlıksız olduğunuz için mi mutsuz, mutsuz olduğunuz için mi sağlıksız olduğunuzu iyice bir düşünün :) Asıl sorun, kendi değerinizi fark edemez halde olmanız! Hareket etmenize, istediğiniz gibi davranmanıza varlığı ya da davranışları ile engel oluşturan insanlar olabilir… Onlara bu kadar fazla takılmayın. Ya da asıl engelin, o kişiler değil sizin onlara fazlaca takılmanız olduğunu fark edin :) Biraz içinize dönün… Sakladığınız korkuları ve arzuları, bastırdığınız eğilimleri, sizi alttan alta yöneten öncelikleri TANIMLAYIN! O öncelikler ile yüzleşmeden ve onların sıralamasını değiştirmeden, hayatınızı huzurlandırmanız mümkün değil. Eğer an itibariyle değiştirilmesi mümkün olmayan koşullara katlanmanız gerekiyorsa da, bu durumu bir hapishane, bir kurban edilme hali, ya da hakaret olarak görmekten vazgeçin. O cendereye girdiğiniz gibi çıkmasını da bilirsiniz… Ama önce üzerinize düşenleri hakkıyla yaptığınızdan ve kendinizle hesaplaşmanızda hakkaniyetli olduğunuzdan emin olun.
YAY veya Yükselen YAY: Fırsatlar şellaleee :))) Ama heves nanay! Ölür müyüm? Aldatılır mıyım? Ya beni sevmezlerse? Ya gücüm yetmezse? Ya reddedilirsem? Ya cazibemi ve yeteneklerimi kaybettiysem? Ya nooldu gülüm size :))) Bi aklısınızı başısınıza toplayın! Ne kendinizi fazla küçümseyip, karşınıza çıkan durumları ve insanları fazla önemseyin… Ne de hiiiiç bir sonuçtan memnun olmayıp, verilen her şeyi yere atan, her olasılığa burun kıvıran huysuz bir çocuk gibi davranın. Sanırım yine hayatın size sunduklarını yeterince değerli bulmamak, ve ulaşamadığınız her şeyi inanılmaz önemli görmek döngüsüne kapıldınız. Ve elbette bunun getirdiği derin tatminsizlik ve melankoli denizlerinde, inil inil dolanıyorsunuz :))) Zaten pek yakında da, rahat ve keyifli bir şekilde yapabileceğiniz onca şey dururken, en olmayacak işe burnunuzu sokmaktan kendinizi alamayacaksınız. Evet canım alay ediyorum! Valla kızarsanız kızın… Umurumda değil ;) Siz kendinizi sevmemeye, kendinize iyi davranmamaya bu kadar hevesliyseniz, size iyi davrananları itip, itip kakanları seviyorsanız, iyi giden hiç bir şeyden hoşnut olmuyor ve ille bir bela arıyorsanız, ben de sizi ağzımla kuş tutsam hoşnut edemem. O yüzden gerçeği söylüyorum; SORUN SİZİN KENDİNİZİ ve HAYATI DEĞERLENDİRME ŞEKLİNİZ!
OĞLAK veya Yükselen OĞLAK: Bu ara evren, insanlık, ya da sadece işyeriniz veya aileniz sizden çok ve büyük hizmetler bekleyecek :) Yaparsın koçum, aslanım nidalarıyla, bir takım sorumluluklar üstlenebilirsiniz… Ya da siz kendinize bazı durumlardan bir vazife çıkartıp harekete geçebilir, kendi elinizle kendi rahatınızı bozabilirsiniz ;) Ama günün sonunda ”alıştığınız yerden, sığındığınız huzurdan olmak ile, üzerine düşeni bilhakkın yapmak” ikilemi arasında kalacağınız belli! Ne adına neyi feda edebileceğinizi, neyi gözden çıkartmanızın yersiz olduğunu iyice düşünün. Eğer alışkanlıklarınızı ve güvenlik alanınızı feda edecekseniz, peşine düştüğünüz amacın buna değeceğinden emin olun. Eğer kendinizi feda edecekseniz, bunun da anlamlı bir amaca hizmet ettiğinden ve koşulları olmayacak bir yöne aşırı zorlamadığınızdan emin olun. Dünyayı sırtında taşıdığına inanmak, bazen insanı ”Tanrı Kompleksine” de  sokabilir. Gücünüzü, yetkinliğinizi, etki alanınızı, kendinizin ve başkalarının hayatını yönetme ve yönlendirme hakkınızı abartmayın! Ama sizi zorlasa dahi, özdeğerinizi korumak adına altına girmeniz gereken bir yük varsa da, bunu zarar görmeden ve vermeden taşımak için en uygun yöntemi bulun.
KOVA veya Yükselen KOVA: Size ilham veren, hayal kurduran, ya da bir şekilde önemli görünen bir planın, bir yolculuğun, bir eğitim fırsatının ya da bir idealin peşindesiniz :) Ama ortada aşılması gereken engeller, giderilmesi gereken pürüzler de var. Siz bu yöne doğru gitmenin, çevrenize yapacağı etkilerden ya da tanıdık bazı sorunları tekrar yaşamaktan endişe ediyor olabilirsiniz… Bu nedenle de kendinizi durdurabilirsiniz. Zaten olmaz deyip kendinize engel olmak, ya da sorun çıkartması mümkün insanlar ve durumlarla ilgili ”daha önce işe yaramamış” yöntemleri kullanmak, bir çözüm değil! Bu şekilde hayatınızı değiştiremezsiniz. Sadece kıyıdan bakar ve şikayet edersiniz ;) Olanakların önünü açmak, sorunları çıkmadan önlemek, ya da varolan sorunları çözmek için, olaylara, insanlara yaklaşımınıza ve iletişim biçiminize YENİ BİR GÖZLE bakmanız lazım :) Bir daha deneyin ve bu defa hep yaptığınız gibi değil, GEREKTİĞİ gibi davranın. Olursa, kendinize ilerleyecek yeni bir yol bulmuş ve önemsediğiniz bu olanağı, bizzat deneyip değerlendirmiş olursunuz. Yok yine olmazsa da, hiç değilse elinizden geleni yapmış olursunuz. Eğer hayallerinizi ve planlarınızı, kontrolünüzün dışında kalan ve değiştirmenize imkan vermeyen koşullar nedeniyle ertelemek zorunda kalırsanız da, buna üzülmeyin. Her işin daha hayırlı ve kolay akacağı bir zaman daima vardır…
BALIK veya Yükselen BALIK: Bu aralar, iş hayatınız, para durumunuz, ya da size kendinizi anlamlı ve değerli hissettiren konularla ilgili aksaklıklar canınızı sıkabilir. Kendinizi verimsiz ve etkisiz hissetmenize neden olan bir duruma saplanıp kalmış gibi hissedebilirsiniz. Hatta bir işten, bir konumdan ayrılmaya karar verebilir, ya da böyle bir durumda bırakılabilirsiniz. Dış koşulların sizden yana olmadığını, çok zor şartlar altında ilerlemeye çalıştığınızı ve artık kendinizi ayakta tutacak kaynaklarınızın ve gücünüzün kalmadığını düşünebilirsiniz… Ama olan biteni değerlendirirken çok da acele etmeyin :) Haksızlık veya zarar gibi görünen, ya da kayıp veya yoksunluk getirmesi beklenen durumlar, birden leyhinize dönebilir. Ya da bir bitiş sayesinde başka bir başlangıcın, başka bir bereketin önünü açabilir. Sadece şuna çok dikkat edin: eğer çözümün, bereketin, umudun, fırsatların, hep başkaları sayesinde ya da başkaları üzerinden gelmesini bekliyorsanız, MAHRUMİYET de hep başkaları yüzünden yaşadığınız bir deneyim olur! İstedikleriniz için yeterli gayreti gösterdiğinizden, kendi yolunuzu çizeyim derken yeni bağımlılıklar yaratmadığınızdan, ya da hak ettiğiniz ve altından kalkabileceğiniz şeylere heves ettiğinizden emin olun.

Junoastrology

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder