Booking.com

İnsana huzur veren kokular

gül  lavanta tütsüsü ile ilgili görsel sonucu
İnsanı rahatlatan ve huzur veren kokular koku ve mutluluk Mutluluk detaylarda saklıdır ve nereden geleceği belli olmaz. Bazen güzel bir koku bütünün gününüzün güzel geçmesi için yeterlidir ve hafızanızda mutlulukla ilgili derin bir iz bırakır. Her gün huzura ve mutluluğa koşar gibi koşarak geldiğiniz evinizde size o güzel duyguları çok daha sofistike bir şekilde yaşatacak kokularla tanışmaya ne dersiniz? 

1. Lavanta Lavanta, rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Kokusunu duyduğunuz anda içinize bir huzur dolar. Kına keselerinde, oda spreylerinde, tütsülerde ve parfümlerde sıklıkla kullanılması tesadüf değil. 

2. Narenciye Diğer adı turunçgiller olan narenciye, portakal, mandalina ve greyfurt gibi mis kokulu meyvelerden oluşur. Etkili kokusuyla insanı rahatlatır, adeta kötü duygu ve düşünce temizleyicisidir. Neşe verir ve koku dilinde karşılığı kahkahadır. 

3. Gül Gül, görüntüsüyle olduğu kadar kokusuyla da ayrı bir güzelliğe sahiptir. Evinizde canlı gül buketleri bulundurarak ya da gül kokulu oda spreyleri bulundurarak bu baştan çıkaran kokuyla mest olabilirsiniz. İçimizdeki sevgi tomurcuklarının da bir bir açmasını sağlıyor bu güzeller. Gül kokusu öfkeye, depresyona ve yalnızlığa iyi gelir. 

4. Vanilya Birçok kozmetik ürününde de kullanılan vanilyanın kokusunu aldığınızda kendinizi yumuşamış ve tüm dertlerinizden arınmış hissedersiniz. Vanilya özlü oda kokularıyla kendinizi şımartın, gevşeyin, pamuk gibi bir insan olun. 

5. Tarçın Tarçının kokusunu sevmeyen çok azdır. Hafıza güçlendirici bir etkisi de olan tarçın, kokusuyla ortama ruhani bir hava katar. Bu etkiyi güçlendirmek için tarçınlı tütsülerle evinize hippi tarzında bir atmosfer katabilirsiniz. 

6. Kahve Kahve içmeden kendine gelemeyenler kahve kokusunu aldıkları anda kendilerinden geçerler. Gerçekten benzersiz olan kahve kokusu, dinginlikten çok enerji vererek sizi mutlu eder. Kahve kokulu mumların varlığından haberdar mısınız? 

7. Yasemin Depresyonlara, bunalımlara, kaygılara ve kederlere iyi gelen yasemin kokusunun mistik bir etkisi olduğu biliniyor. Banyo köpüklerinden el-vücut kremlerine, parfümlerden oda spreylerine birçok alanda kullanılıyor. 

8. Okaliptüs Melankoliyi, üzüntüyü ve endişeyi dağıtan başka bir koku da okaliptüs… Evinize okaliptüs huzurunu tütsülerle davet edebilirsiniz. 

9. Papatya Bağlarda bahçelerde, çimenlerin arasında sevimli görüntüleriyle salınan papatyalar, oda kokularıyla da insana sevinç duygusu aşılıyorlar. Papatyanın şeklini düşünün, gülümsüyor gibi bir hâli yok mu sizce de?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder